Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΙΚΑ,ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ,ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ 18/05/2010

Κοινοβουλευτική δραστηριότητα Όλγας Κεφαλογιάννη
18/05/10

Σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς στο ΙΚΑ-Αναφορά στη Βουλή για τις εφημερίες και το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ.


Σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς στο ΙΚΑ

Τα κενά σε γιατρούς στο ΙΚΑ Ρεθύμνου αναφέρει η Βουλευτής Ρεθύμνου, Όλγα Κεφαλογιάννη στην ερώτησή της προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Αντρέα Λοβέρδο, από τον οποίο ζητά να απαντήσει τι προτίθεται να κάνει για την κάλυψή τους.

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με θέμα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι του Ι.Κ.Α. στο νομό Ρεθύμνου, λόγω της υπολειτουργίας της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας του ιδρύματος.
Η κ. Κεφαλογιάννη ενημερώνει τον υπουργό, ότι
οι ασφαλισμένοι του Ι.Κ.Α. στο Νομό Ρεθύμνου αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα καθώς το ίδρυμα λειτουργεί σε ακατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις, με διαπιστωμένες ανάγκες σε προσωπικό για όλες τις διοικητικής φύσεως υπηρεσίες του και κυρίως λόγω των πολλών κενών θέσεων γιατρών στη Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας.

Στο κείμενο της ερώτησής της, η κ. Κεφαλογιάννη αναφέρει, ότι «σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρεθύμνου μετά τη συγχώνευση του Τ.Α.Ξ.Υ. στο ΙΚΑ-Ε.Τ.Α.Μ. οι υπηρεσίες του Ι.Κ.Α. στο νομό, καλούνται να εξυπηρετήσουν τους 20.000 ασφαλισμένους στο Ι.Κ.Α. και τους 15.000 ασφαλισμένους του τ. Τ.Α.Ξ.Υ.» και συνεχίζει ότι «όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας ενώ καταβάλλουν σημαντικές εισφορές για τον ασφαλιστικό τους τομέα, δεν απολαμβάνουν τις υπηρεσίες που δικαιούνται με αποτέλεσμα την έντονη ταλαιπωρία τους κυρίως σε ό,τι αφορά την παροχή υπηρεσιών υγείας».

Στην ερώτησή της η κ. Κεφαλογιάννη καταλήγει ως ακολούθως:
«Λόγω των πολλών κενών θέσεων γιατρών δεν λειτουργούν το ακτινολογικό τμήμα, το μικροβιολογικό, το δερματολογικό, το νευρολογικό, το ενδοκρινολογικό και το ρευματολογικό τμήμα.
Παράλληλα, με σοβαρά προβλήματα λειτουργεί το παθολογικό τμήμα, το παιδιατρικό, το καρδιολογικό και το οφθαλμολογικό, λόγω αυξημένων αναγκών και αδυναμίας των γιατρών να αντιμετωπίσουν αυτές τις ανάγκες.
Επίσης δεν έχει ανανεωθεί η σύμβαση του οικογενειακού γιατρού της μονάδας που έληξε από τον περασμένο Μάρτιο, όταν και η δεύτερη θέση της ίδιας ειδικότητας είναι κενή.
Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι η μονάδα υγείας του ΙΚΑ στο Ρέθυμνο παρουσιάζει εικόνα διάλυσης, αφού τα περισσότερα Τμήματα παραμένουν κλειστά ενώ τα υπόλοιπα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες.

Κατόπιν των παραπάνω
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Τι προτίθεται να κάνει για να καλυφθούν οι κενές θέσεις γιατρών στα αντίστοιχα τμήματα της Νομαρχιακής Μονάδας υγείας του ΙΚΑ στο Ρέθυμνο και τι προτίθεται να κάνει για την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος σε όλους τους τομείς παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους».

Αναφορά στη Βουλή για τις εφημερίες και το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

Αναφορές για το πρόβλημα με τις εφημερίες στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου και την υπολειτουργία του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής Ρεθύμνου της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Οι αναφορές απευθύνονται στην Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, προς την οποία η κ. Κεφαλογιάννη κατέθεσε δημοσιεύματα του τοπικού τύπου σχετικά με τα σοβαρά αυτά ζητήματα.
Συγκεκριμένα η Βουλευτής του Νομού ζητά απαντήσεις για τις εξελίξεις στο θέμα των εφημεριών των γιατρών στο Νοσοκομείο, καθώς το γεγονός της μη πληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών αλλά και το ότι έχει λήξει η κλαδική σύμβαση με το υπουργείο, οδηγεί σε μείωση των εφημεριών, αφού οι γιατροί θα πρέπει να εργάζονται σύμφωνα με τα νόμιμα όρια και όχι πέραν αυτών.

Η κ. Κεφαλογιάννη ζητά επίλυση του ζητήματος αυτού και παράλληλα με τη δεύτερη αναφορά της θέτει το θέμα της εικόνας εγκατάλειψης και παρακμής που παρουσιάζει το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ρεθύμνου, το οποίο για επτά ολόκληρους μήνες έμεινε χωρίς διοίκηση.
Η Βουλευτής του νομού εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τα θέματα υγείας και κοινωνικής πρόνοιας στο νομό και καλεί την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου να αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα που όπως λέει έχει προκαλέσει με την ολιγωρία της και τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.

http://www.goodnet.gr/index.php?id=5,36019,0,0,1,0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου