Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 19/05/2010

Η ώρα της επέκτασης του Νοσοκομείου Ρεθύμνου
19/05/10



Το «πράσινο φως» για το έργο επέκτασης του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, έδωσε χθες το Δ.Σ. της ΔΕΠΑΝΟΜ καθώς ενέκρινε την πρόταση της επιτροπής που εισηγήθηκε το αίτημα του αναδόχου εργολάβου σχετικά με τις οικονομικές του απαιτήσεις για την ολοκλήρωση του έργου.

Επί της ουσίας και μετά από πολλές διαβουλεύσεις υπήρξε συμβιβασμός μεταξύ των δυο πλευρών ώστε να ανασυσταθεί η εργολαβία και να προχωρήσει το «στοιχειωμένο» ημιτελές έργο, με χρηματοδότηση που σύμφωνα
 με επίσημα «χείλη» έχει εξασφαλισθεί από εθνικούς πόρους.

Πλέον το θέμα περνάει στο Υπουργείο Υποδομών που είναι αρμόδιο να εγκρίνει το επιπλέον έργο που πρέπει να γίνει για να είναι λειτουργικό το κτήριο της επέκτασης. Για να μπορούμε δηλαδή με βεβαιότητα να μιλάμε για ανασύσταση της εργολαβίας, θα πρέπει να υπογραφεί η σχετική έγκριση από το Υπουργείο η οποία θα συνοδεύεται από το αντίστοιχο κονδύλι.

Σύμφωνα πάντως με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑΝΟΜ, Γιάννη Φωτάκη θεωρείται δεδομένο ότι θα εγκριθεί από το Υπουργείο.
Παράλληλα, η ΔΕΠΑΝΟΜ «τρέχει» και το θέμα του εξοπλισμού του Νοσοκομείου, τόσο της αγοράς νέου όσο και τον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ που θα ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Το μεγαλύτερο ποσό, δε, αφορά τον εκσυγχρονισμό.

Αναφορικά με το ζήτημα του οικοπέδου στην πίσω πλευρά της επέκτασης που δεν έχει απαλλοτριωθεί, στη ΔΕΠΑΝΟΜ δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα όπως σημειώνει ο Δ/νων Σύμβουλος, ο οποίος υποστηρίζει ότι σε κάθε περίπτωση εξασφαλίζεται η πρόσβαση στο κτήριο και άρα η απαλλοτρίωση δεν θεωρείται απαραίτητη.

Γ. Φωτάκης: "Ήταν μια βασανιστική διαδικασία"

Ο ανάδοχος απαιτεί να του καταβληθεί το ποσό που του οφείλεται για εργασίες που έχει υλοποιήσει και να καλυφθεί το κόστος των εργασιών που εκκρεμούν, όπως επίσης να αποζημιωθεί για το ότι λύθηκε η σύμβασή του πέρυσι το καλοκαίρι.

Αφού χθες πήρε θετική απόφαση το Δ.Σ. της ΔΕΠΑΝΟΜ και εφόσον εγκρίνει το Υπουργείο τη δαπάνη, τότε μέσα σε ένα μήνα εκτιμάται πως ο εργολάβος θα μπορεί να εγκατασταθεί και να ξεκινήσει το έργο. Σύμφωνα με τον κ. Φωτάκη ο ρεαλιστικός χρόνος υλοποίησής του είναι τέσσερις μήνες.

Οι συμπληρωματικές εργασίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων κατασκευή ράμπας, συνδετήριου τμήματος με το παλαιό κτήριο του Νοσοκομείου, δεξαμενή για την ενίσχυση του συστήματος πυρόσβεσης.

«Βαδίζουμε στην τελευταία φάση του έργου, με τις αποφάσεις που πάρθηκαν μέσα από μια ‘βασανιστική’ διαδιακασία», δηλώνει ο κ. Φωτάκης.

Οι νέες εργασίες για τη λειτουργική ολοκλήρωση του έργου έχουν προσδιοριστεί, επισημαίνει ο ίδιος, και θα προσδιοριστεί το κονδύλι σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος. «Το θετικό είναι ότι πια έχουμε εργολάβο και μπορεί να πάρει εντολή εκτέλεσης του έργου», σημειώνει ο ίδιος.

Αναφορικά με το θέμα του εξοπλισμού του νοσοκομείου, η ΔΕΠΑΝΟΜ περιμένει από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου το σχετικό έγγραφο που θα ιεραρχεί τις ανάγκες του Ιδρύματος για να καταρτίσει το τεχνικό δελτίο, ενώ ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού και η αγορά νέων μηχανημάτων θα γίνει μέσω του ΕΣΠΑ.

Από τη στιγμή που θα κατατεθεί το αίτημα μέσα σε έξι μήνες περίπου, όπως υποστηρίζει ο κ. Φωτάκης, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.


ΧΑΡΑ ΒΗΛΑΡΑ

http://www.goodnet.gr/index.php?id=5,36059,0,0,1,0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου