Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΕΚΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ 19/05/10

Εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα για τις χημειοθεραπείες
19/05/10

Σήμερα αναμένεται να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι 21 νοσηλευτές του Νοσοκομείου Ρεθύμνου κατά της Διοίκησης του Ιδρύματος, αντιδρώντας στη μεταφορά της «μονάδας» Χημειοθεραπείας από το Τμήμα Επειγόντων στον Παθολογικό Τομέα.

Οι νοσηλευτές προέβησαν στην ενέργεια αυτή πριν μερικές εβδομάδες και αφού είχαν ενημερώσει τη Διοίκηση πως δεν θα δεχθούν τη μεταφορά, επικαλούμενοι την επικινδυνότητα που έχει η παρασκευή των κυτταροστατικών φαρμάκων για την υγεία τους. Υποστηρίζουν
 ότι δεν γίνεται με τον ενδεδειγμένο τρόπο αλλά υπό ακατάλληλες συνθήκες και πως έτσι οι νοσηλευτές αλλά και άλλοι ασθενείς είναι εκτεθειμένοι στα φάρμακα. Τα συγκεκριμένα φάρμακα είναι τοξικά και η παρασκευή τους πρέπει να γίνεται σε ειδικό θάλαμο ο οποίος υπάρχει στο Νοσοκομείο, αλλά οι προσφεύγοντες στη δικαιοσύνη νοσηλευτές υποστηρίζουν πως δεν χρησιμοποιείται.
Ζητούμενο τονίζουν πως είναι η εξασφάλιση των καλύτερων συνθηκών τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους νοσηλευτές.

Ο υπεύθυνος της «μονάδας», γιατρός παθολόγος, Κων/νος Μαλάς, επιτέθηκε με πολύ σκληρές εκφράσεις κατά των νοσηλευτών κάνοντας λόγο για συντεχνιακές πρακτικές, ρατσιστική συμπεριφορά και σύγχρονη Σπιναλόγκα.

Όχι στην ταλαιπωρία από τους καρκινοπαθείς

Το ζήτημα αυτό έχει δημιουργήσει σοβαρό προβληματισμό στους καρκινοπαθείς από το νομό Ρεθύμνου που αν δεν γίνονται οι χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο θα είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν σε νοσοκομείο γειτονικού νομού με την ταλαιπωρία που αυτό συνεπάγεται.
Επιστολή με την οποία ζητούν να μην στερηθούν το δικαίωμα να κάνουν χημειοθεραπείες κοντά στο σπίτι τους, λάβαμε από άτομα που πάσχουν από καρκίνο στο νομό Ρεθύμνου.

Στην επιστολή αναφέρουν:
«Οι καρκινοπαθείς του νομού Ρεθύμνου βρίσκονται σε απόγνωση. Είμαστε άνθρωποι όπως όλοι εσείς. Με δικαίωμα μια ανθρώπινης αντιμετώπισης από την κοινωνία του Ρεθύμνου και από όλους τους αρμόδιους φορείς.
Όλοι μας ζούσαμε μια φυσιολογική ζωή σαν όλους εσάς. Ώσπου μια μέρα ξεφνικά μας χτύπησε την πόρτα το θηρίο που λέγεται καρκίνος. Ο πόνος, η αβεβαιότητα και η απελπισία κυριάρχησε. Κανείς μας δεν γνώριζε τι είναι, πως να κινηθεί, τι πρέπει να κάνει. Αμέτρητα ερωτηματικά μας πλημμύριζαν. Στην έρημο του πόνου μας βρέθηκε ένας άνθρωπος που λέγεται Κωσταντίνος Μαλλάς. Ο άνθρωπος που μας αγκάλιασε με αγάπη και μας βοήθησε με τις επιστημονικές του γνώσεις να τραβήξουμε το δρόμο του Γολγοθά μας. Χωρίς κανένα όφελος. Στέκεται στο πλάι μας 24 ώρες το 24ωρο.Έχουμε τη συμπαράστασή του. Είναι ανακούφιση στον πόνο μας. Είναι ο μόνος με γνώση στο νομό μας που μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε επιπλοκή της παθήσεως μας. Ο άνθρωπος που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι δεν θα τον έχει δίπλα του σε αυτήν την άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Αφήστε τον σωτήρα μας να συνεχίσει το έργο του. Πολεμώντας εκείνον είναι σαν να πολεμάτε όλους εμάς τους καρκινοπαθείς. Μην του βάζετε και άλλα εμπόδια σε αυτό το δύσκολο αγώνα που κάνει. Μην τον πολεμάτε. Δώστε του τα απαραίτητα εφόδια για να συνεχίσει. Σταματήστε αυτόν τον καταστροφικό πόλεμο εναντίον του.
Μην μας στερείτε το δικαίωμα, αυτήν την τόσο επώδυνη θεραπεία που λέγεται χημειοθεραπεία, να την κάνουμε κοντά στα σπίτια μας».


ΧΑΡΑ ΒΗΛΑΡΑ

http://www.goodnet.gr/index.php?id=5,36057,0,0,1,0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου