Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΚΑ 02/06/2010

Ταλαιπωρία δίχως τέλος για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ
02/06/10



Οι καλύτεροι «φίλοι» έχουν γίνει οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ με την... ταλαιπωρία, αφού οι ελλείψεις σε γιατρούς είναι τέτοιες που ακόμη και στις βασικές ειδικότητες υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη μονάδα του Ρεθύμνου.

Πέρα από το γεγονός ότι χρειάζεται γερές αντοχές στην τηλεφωνική αναμονή για να κλείσει ο ασφαλισμένος ραντεβού με γιατρό, χρειάζεται και μεγάλη υπομονή αφού μπορεί να περιμένει και ένα μήνα για να εξεταστεί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι στο παιδιατρικό εξετάζονται 35 με 38 παιδάκια καθημερινά!

Η κατάσταση όσο πάει και χειροτερεύει, τονίζει ο Διευθυντής των Υγειονομικών Υπηρεσιών του τοπικού ΙΚΑ, κ. Νίκςο Βαβουράκης.

«Το ακτινολογικό δεν λειτουργεί, δεν λειτουργεί επίσης το μικροβιολογικό, το παιδιατρικό έχει δυο παιδιάτρους και συνταγογραφώ εγώ τα εμβόλια αφού δεν είναι εφικτό να κλείσει κάποιος ραντεβού σύντομα, στο οφθαλμολογικό επίσης το ίδιο, είναι κλεισμένα τα ραντεβού και στερούμαστε νευρολόγου και ενδοκρινολόγου. Στο παθολογικό επίσης δεν έχει ανανεωθεί η σύμβαση της μιας γιατρού, ενώ ο δεύτερος παθολόγος ενδεχομένως να ξεκινήσει να εργάζεται σε μικρό χρονικό διάστημα στο ΕΣΥ αφού έχει έλθει ο διορισμός του. Αν φύγει κι αυτός, θα σηκώσουμε τα χέρια ψηλά». Αυτή είναι η απελπιστική κατάσταση στο ΙΚΑ Ρεθύμνου.

Και ο κατάλογος δεν τελειώνει εκεί. «Στο ψυχιατρικό τμήμα έχουμε πρόβλημα γιατί τα ραντεβού είναι και εκεί κλεισμένα. Έφυγε και η βοηθός παιδιάτρου αφού πήρε άδεια επικαλούμενη επαπειλούμενη εγκυμοσύνη και οι δυο παιδίατροι έχουν τεράστιο όγκο δουλειάς».

Τουλάχιστον όμως υπάρχουν και τμήματα που λειτουργούν καλά. Χειρουργικό, πνευμονολογικό, οδοντιατρικό προς το παρόν δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με ελλείψεις.

Στο μεταξύ βέβαια, εκκρεμούν αιτήσεις γιατρών για τις θέσεις ακτινολόγου, μικροβιολόγου αλλά και για τις θέσεις οικογενειακών γιατρών υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά η Διοίκηση του ΙΚΑ δεν έχει προχωρήσει σε συμβάσεις εφόσον δεν υπάρχει η ανάλογη εντολή από το Υπουργείο.

Έτσι για πολλοστή φορά ο νομός είναι στην αναμονή. Περιμένει να αποφασίσει το Υπουργείο Υγείας ότι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι σοβαρό και πρωταρχικό ζήτημα για την κοινωνία.


ΧΑΡΑ ΒΗΛΑΡΑ

http://www.goodnet.gr/index.php?id=5,36468,0,0,1,0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου