Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΠΜΕΙΟ ΡΕΥΜΝΟΥ 03/06/2010

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Η Ο. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
Απάντηση της υπουργού Yγείας για το νέο νοσοκομείο
Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2010
Η βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, έλαβε απάντηση στην ερώτηση της στη Βουλή για θέματα του νοσοκομείου Ρεθύμνου. Στην ερώτηση απάντησε η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία, όπως αναφέρει η κυρία Κεφαλογιάννη, μέσα από την απάντηση της διαψεύδει το νέο διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑΝΟΜ κ. Γιάννη Φωτάκη, ο οποίος πριν λίγες εβδομάδες σε τοπικά μέσα ενημέρωσης δήλωσε, ότι επισήμως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα και δεν έγινε καμία διαδικασία για την ανέγερση νέου νοσοκομείου στο Ρέθυμνο.


Σύμφωνα με τη βουλευτή Ρεθύμνου, η κυρία Ξενογιαννακοπούλου απαντώντας στο ερώτημα για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες για την ανέγερση νέου νοσοκομείου στο Ρέθυμνο, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής: «Μετά από ενημέρωση από το Δήμο Ρεθύμνου, έχει παραχωρηθεί στη ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ οικοπεδική έκταση 525.496,03 τ.μ. στη θέση «Σωμαθιανό Φαράγγι», για την ανέγερση κτιρίου στέγασης του ΓΝ Ρεθύμνου, εκ των οποίων τα 8.258,26 τ.μ. διεκδικούνται από ιδιώτη και θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αναγνώριση των δικαιωμάτων του Δήμου επί του τμήματος αυτού».

Όπως λέει η κυρία Κεφαλογιάννη: «Έχουμε άλλη μία περίπτωση στην οποία ο δήμος Ρεθύμνου παραχώρησε εκτάσεις, οι οποίες δεν έχουν ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς, με αποτέλεσμα άλλο ένα μεγάλο έργο του νομού μας να μην προωθείται, αλλά να παραμένει «γαντζωμένο» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Άλλος ένας υπουργός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αποκαλύπτει το πως ο δήμος Ρεθύμνου χειρίστηκε τόσο σημαντικά ζητήματα για την τοπική ανάπτυξη, όπως το νέο νοσοκομείο, το νέο αρχαιολογικό μουσείο και το νέο αστυνομικό μέγαρο».

Υπενθυμίζεται, ότι η ερώτηση της κυρίας Κεφαλογιάννη αφορούσε σειρά προβλημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, όπως είχαν διαμορφωθεί τον περασμένο Απρίλιο, σχετικά με την καθυστέρηση διορισμού νέου Διοικητή, το ζήτημα της επέκτασης του κτιριακού συγκροτήματος που στεγάζει το Νοσοκομείο, τα προβλήματα της ελλιπούς υλικοτεχνικής υποδομής και των κενών θέσεων προσωπικού, της μη προώθησης του νέου οργανισμού λειτουργίας του ιδρύματος και βέβαια αυτό του νέο νοσοκομείου

http://www.rethnea.gr/news/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=11846&cntnt01origid=56&cntnt01returnid=39

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου