Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗ "ΜΑΥΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ"ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΔΡΥΜΑ 17/06/2010

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗ "ΜΑΥΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ"ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΔΡΥΜΑ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΧΟΡΗΓΟ ΤΗΝ "ΕΚΚΛΗΣΙΑ"
*Νοσηλευτικό προσωπικό εργάζεται χωρίς να έχει προσληφθεί

*Προσφέρουν ανασφάλιστοι τις υπηρεσίες τους και πληρώνονται από τα έσοδα του ναού που βρίσκεται στον περίβολο του Νοσηλευτικού Ιδρύματος



Της Πόπης Παπαδάκη
Μια απίστευτη υπόθεση όχι μόνο παρατυπίας αλλά και παρανομίας ,συντελείται για πολλά χρόνια στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου που προκαλεί γέλια και κλάματα ταυτόχρονα.Απροσδιόριστος αριθμός εργαζομένων κατέχει θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού χωρίς ουδέποτε να έχει προσληφθεί.Και αν γεννάται το ερώτημα πως πληρώνονται οι άνθρωποι αυτοί εφ'όσον δεν υπάρχει πρόσληψη τους,απάντηση υπάρχει:κάθε μήνα μοιράζονται τα χρήματα που έχει συγκεντρώσει το παγκάρι της εκκλησίας που βρίσκεται στον περίβολο του Νοσοκομείου ,από τις δωρεές των πιστών.
Ο ιερός ναός του Αγίου Λουκά δηλαδή,αποτελεί το ταμείο - χορηγό των συγκεγκριμένων εργαζομένων που είναι αλήθεια πως η εργασία τους είναι πολύτιμη για το νοσηλευτικό ίδρυμα αν ληφθεί υπ'όψιν η έλλειψη προσωπικού.
Η υπόθεση αυτή φαίνεται να είναι γνωστή στην "κοινότητα"του νοσοκομείου ωστόσο ο φόβος ότι η δημοσιοποίηση της θα σημάνει την αποχώρηση αριθμού υπαλλήλων που τόσο αναγκαίοι είναι για την οριακή λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος,υποχρέωνε όλους να κρατούν το στόμα τους κλειστό.
Μην σκεφτεί βέβαια κάποιος πως η "επιβολή" των παράνομα εργαζομένων νοσηλευτών ήταν μια ενέργεια των αγανακτισμένων είτε γιατρών είτε των υπόλοιπων εργαζομένων που θέλησαν να ενισχύσουν τις θέσεις εργασίας αφού δεν το έκανε το κράτος.


Οι συγκεκριμένοι νοσηλευτές φαίνεται να τοποθετήθηκαν ύστερα από πολιτική-κομματική παρέμβαση στα πλαίσια ρουσφετολογικής εξυπηρέτησης.

Έτσι,η χρόνια κρατική αδιαφορία για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου ,συνήργησε προς τρείς κατευθύνσεις:να κάνουν ορισμένοι τα ρουσφέτια τους ανενόχλητοι,να τακτοποιηθούν κάποιοι άνθρωποι σε μια θέση και τρίτον να μην μιλούν όσοι γνωρίζουν την παρανομία διότι ούτως ή άλλως θα ήταν από δύσκολο έως απίθανο να αντικατασταθούν από ισάριθμους κανονικά προσληφθέντες υπαλλήλους οι "παράνομα εργαζόμενοι".
Το ίδιο το υπουργείο Υγείας,μάλλον βολευόταν ή και βολεύεται με τέτοιες "προσλήψεις" διότι κάπως έτσι φαντάζεται ότι θα περιορίσει τις νοσοκομειακές δαπάνες.
Παρά το γεγονός ότι οι υπάλληλοι που έχουν τοποθετηθεί από το παράθυρο στο Νοσοκομείο εργάζονται κανονικό ωράριο είτε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών είτε στο Τμήμα Αιμοληψίας εν τούτοις δεν έχουν έναν κανονικό μισθό.Οι μηνιαίες αποδοχές τους φαίνεται να είναι σύμφωνα με τις εισπράξεις του ναού.
Το γεγονός ότι προσφέρουν την εργασία τους, σε έναν κρίσιμο τομέα μάλιστα,χωρίς να είναι ασφαλισμένοι,αυτό φαίνεται πως ούτε ενδιέφερε ούτε συγκίνησε κανέναν από τις τελευταίες παρελθούσες διοικήσεις του Νοσοκομείου.
www.rethnea.gr



Από popita στις Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010 @ Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010 3:20 μμ

Πρώτη δημοσίευση εδώ:

http://paramythia.pblogs.gr/2010/06/proslhpseis-sto-nosokomeio-me-horhgo-thn-ekklhsia-rethymno.html
|

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου