Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ 16/06/2010

ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΣ ΤΩΝ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Ε. ΣΤΙΣ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ
Κατάληψη, μηνύσεις και παραιτήσεις
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010 - Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΥΝΟΛΑΚΗ
Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, οι οποίοι αντιδρούν για την έλλειψη θεραπευτών ιατρών στο νομό Ρεθύμνου και ζητούν την πλήρη ιατρική κάλυψή τους, με όλους τους ιατρούς που δικαιούνται. Όπως αποφασίστηκε στην προχθεσινή σύσκεψη των επαγγελματικών σωματείων του νομού μας, την ερχόμενη Δευτέρα στις 21 Ιουνίου θα προχωρήσουν σε κατάληψη του τοπικού υποκαταστήματος του Ο.Α.Ε.Ε., θα προβούν σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ οι πρόεδροι των επαγγελματικών σωματείων θα υποβάλλουν παραίτηση από τα καθήκοντα τους.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους: «Ο εμπαιγμός από το κράτος
 και η κοροϊδία από τον Ο.Α.Ε.Ε. μας οδηγούν στις κινητοποιήσεις αυτές. Για τις 21 του μήνα αποφασίστηκε ομόφωνα η κατάληψη και κλείσιμο του τοπικού γραφείου του Ο.Α.Ε.Ε., η συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του Ο.Α.Ε.Ε. και λειτουργία περιπτέρου επί 24ώρου βάσεως με στόχο την ενημέρωση και τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στον αγώνα, η συλλογή υπογραφών των ασφαλισμένων για την πρόθεσή τους να μην καταβάλουν ασφάλιστρα στον Οργανισμό, η υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου για τη μη πλήρωση των προβλεπομένων θέσεων θεραπευτών ιατρών στο Ν. Ρεθύμνου και η υποβολή παραίτησης των προέδρων των επαγγελματικών σωματείων».

Από τις αρχές του χρόνου οι επαγγελματίες και οι ασφαλισμένοι του νομού μας στερούνται ιατρικής περίθαλψης, καθώς από τους συνολικά τριάντα γιατρούς που θα έπρεπε να έχουν σύμβαση με τον Ο.Α.Ε.Ε. Ρεθύμνου, αυτή τη στιγμή στη θέση τους συνολικά βρίσκονται έξι, ενώ δεν έχει υλοποιηθεί η πρόσφατη εξαγγελία για την τοποθέτηση ακόμα έξι γιατρών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να σπεύδουν για την περίθαλψη τους σε εξωτερικούς ιατρούς, πληρώνοντας κανονικά την επίσκεψη (συνήθως 30-40 ευρώ) και εισπράττοντας στη συνέχεια πίσω από το ταμείο, το ποσό που αντιστοιχεί στο κρατικό τιμολόγιο (15-20 ευρώ). Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αδυνατούν πλέον εκτός από τις εισφορές στον Ο.Α.Ε.Ε. να πληρώνουν και επισκέψεις σε εξωτερικά ιατρεία, με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους.

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου κ. Μανώλης Ψαρουδάκης καλεί τους ασφαλισμένους να συμμετάσχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις: «Εδώ και 164 μέρες οι ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε. στο νομό Ρεθύμνου ζητούν το αυτονόητο, δηλαδή 30 γιατρούς, 15 διαφορετικών ειδικοτήτων. Οι χιλιάδες ασφαλισμένοι του νομού μας δεν αντέχουν άλλο στην υποβάθμιση της παροχής υγείας. Θέλουμε άμεσες ενέργειες, οι οποίες να κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που αντιλαμβάνεται ο διοικητής του ταμείου κ. Παπαθανασίου και ο υπουργός κ. Λοβέρδος. Οι γιατροί που έχουμε, δεν επαρκούν. Ούτε μας αρκεί η ελεημοσύνη των επιπλέον πέντε-έξι γιατρών που είπαν πως θα προσθέσουν στο ταμείο. Καλούμε όλους τους ασφαλισμένους να πλαισιώσουν τις κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν στις 21 Ιουνίου, για να καταγγείλουμε προς όλες τις κατευθύνσεις την υφιστάμενη κατάσταση».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Απόστολος Περπυράκης, πρόεδρος αργυροχρυσοχόων και ωρολογοποιών: «Ο μόνος δρόμος πλέον είναι ο αγώνας και γι’ αυτό πρέπει να συμμετάσχουν όλοι στις κινητοποιήσεις. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσει η υπουργός Υγείας και ο υπουργός Οικονομικών ότι στερούν το δικαίωμα των Ρεθεμνιωτών ασφαλισμένων να έχουν τους γιατρούς που τους αναλογούν. Οι ασφαλισμένοι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν άλλη κοροϊδία, όπως αυτό που λένε πως θα μας δώσουν πέντε-έξι γιατρούς όταν θα μπορέσουν.

Πέρασε ένα διάστημα χωρίς να έχουμε ενδιαφέρον εκ μέρους των γιατρών λόγω της κινητοποίησης που έκαναν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Οργανισμός έπρεπε να διαθέσει τις θέσεις του Ρεθύμνου σε άλλους νομούς, για να καλύψει τα κενά. Αυτά τα μπαλώματα, τα μαγειρέματα και οι εκπτώσεις έχουν τελειώσει. Οι ασφαλισμένοι πληρώνουν τα λεφτά τους, υπάρχει μια νομοθεσία, άρα θα πρέπει επιτέλους να υπάρξει και μια ισονομία».


http://www.rethnea.gr/news/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=12162&cntnt01origid=15&cntnt01returnid=39

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου