Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Εικόνες ντροπής στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου 18/06/10

Έχουμε γίνει αποδέκτες πολλές φορές παραπόνων πολιτών αλλά και των ίδιων των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου για την δραματική κατάσταση που επικρατεί σε αυτό. Δεν εννοούμε τις ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών για τις οποίες πολύ μελάνι έχει χυθεί, αλλά για τα κτηριακά προβλήματα.

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, είναι η ντροπή του Νοσηλευτικού Ιδρύματος. Χρόνια τώρα γνωστή η κατάσταση. Σαν φυλακή, κλεισμένα τα παράθυρα με τούβλα στα εξεταστήρια, χωρίς να αερίζεται δηλαδή ο χώρος στον οποίο κυκλοφορούν λογής λογής μικρόβια. Σπασμένες γυψοσανίδες με τις τρύπες να «χάσκουν», τόσο στο χώρο της εξέτασης όσο
 και στους διαδρόμους και να υπάρχει ο φόβος γενικά μην τυχόν πέσει κι άλλο κομμάτι σε ανύποπτο χρόνο.

Δεν είναι μόνο όμως το ΤΕΠ. Διάδρομοι και δωμάτια σε άλλους χώρους του νοσοκομείου, όπως το χειρουργικό και τα δωμάτια των εφημερευόντων γιατρών διεκδικούν τις ίδιες δάφνες.

Σπασμένες ψευδοροφές με αποτέλεσμα το χειμώνα με τις βροχές οι κουβάδες να αποτελούν μόνιμο «ντεκόρ» για να μαζεύουν τα νερά. Θύματα του καιρού και μηχανήματα, όπως αυτό για τους υπέρηχους που βράχηκε για τα καλά φέτος.
Στην τραπεζαρία των γιατρών, ζωύφια και κατσαρίδες κινούνται... ελεύθερα στο χώρο.

Όλα αυτά έχουν καταγγελθεί πολλές φορές από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, επιβεβαιώνονται και από φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύουμε σήμερα (κάποιες από τις φωτογραφίες προέρχονται από το blog των Ειδικευόμενων γιατρών www.eidret.blogspot.com). Μόνη επισκευή τους τελευταίους μήνες η αλλαγή της ψευδοροφής στο διάδρομο του ΤΕΠ.

Την ίδια στιγμή βέβαια, όπως λένε οι γιατροί, το νοσοκομείο Ρεθύμνου συμμετέχει στο πιλοτικό πρόγραμμα προτυποποίησης διαδικασιών ποιότητας, μαζί με τα νοσοκομεία Λαμίας και Αγίων Αναργύρων εδώ και ένα εξάμηνο. Πως θα δοθεί πιστοποιητικό ποιότητας; Τουλάχιστον φαιδρό ακούγεται αυτό με τις παρούσες συνθήκες.

Mε τα νέα ασανσέρ και τις πόρτες πυρασφάλειας που αποφάσισε η διοίκηση δεν λύνονται τα προβλήματα.

Η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου θα έδινε μια λύση τουλάχιστον στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, θα δούλευαν με αξιοπρέπεια οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα και θα εξυπηρετούνταν επίσης αξιοπρεπώς οι ασθενείς. Η πτέρυγα όμως παραμένει άδεια...

Ασφαλιστικά μέτρα

Στο μεταξύ οι ειδικευόμενοι γιατροί έχουν κινήσει διαδικασίες για κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της Διοίκησης, καθώς για πολλοστή φορά τον τελευταίο χρόνο, δεν έχουν πληρωθεί εδώ και τέσσερις μήνες για τις δεδουλευμένες εφημερίες, ενώ δουλεύουν κατ΄εντολή του Διοικητή, παράνομα όπως τονίζουν.

«Η κατάσταση αυτή τείνει να γίνει ρουτίνα, δεν είναι ρουτίνα όμως οι βιοποριστικές μας ανάγκες», λέει χαρακτηριστικά η γενική συνέλευση των ειδικευόμενων.
Συμμετέχουν στην επίσχεση εργασίας που έχει αποφασίσει η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ, ωστόσο δεν εντάσσονται σε αυτή οι εφημερίες, λόγω της επιστράτευσης από τη Διοίκηση.


ΧΑΡΑ ΒΗΛΑΡΑ  http://www.goodnet.gr/index.php?id=5,37011,0,0,1,0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου