Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Φως στο "τούνελ" των συμβάσεων με τον ΟΑΕΕ 19/06/10

Ξεκίνησε με εντολή του υφυπουργού Εργασίας η διαδικασία για την επιλογή, σε πρώτη φάση, είκοσι γιατρών για να στελεχώσουν το υποκατάστημα του ΟΑΕΕ στο Ρέθυμνο, όπως υποστηρίζει ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Όθωνας.

Λίγο πριν τις δυναμικές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει για τη Δευτέρα τα επαγγελματικά σωματεία, φαίνεται πως δρομολογείται λύση στο πολύ σημαντικό ζήτημα της έλλειψης γιατρών όλων των ειδικοτήτων με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των τεσσάρων περίπου ασφαλισμένων στο νομό.

Συγκεκριμένα από το Γραφείο Τύπου του κ. Όθωνα επισημαίνεται:

«Μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες του Βουλευτή Ρεθύμνου Μανώλη Όθωνα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, δίδεται λύση στο φλέγον ζήτημα της κάλυψης χιλιάδων ασφαλισμένων ελευθέρων επαγγελματιών για το Νομό Ρεθύμνου. Από τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κουτρουμάνη δόθηκαν οδηγίες στη διοίκηση του Ο.Α.Ε.Ε. και ξεκίνησε ήδη η διαδικασία για την επιλογή, σε πρώτη φάση, είκοσι ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων για το Νομό Ρεθύμνου. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις».

Διασφάλιση ζητούν οι ασφαλισμένοι

Στη σωστή κατεύθυνση θεωρούν τα επαγγελματικά σωματεία πως είναι οι κινήσεις του βουλευτή, ωστόσο τονίζουν πως δεν έχει διασφαλιστεί τίποτα ακόμη, επομένως θα προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει, καταρχήν με την κατάληψη του ΟΑΕΕ τη Δευτέρα.

Θα ικανοποιηθούν, μόνο όταν γίνουν οι απαιτούμενες συμβάσεις.

Στο μεταξύ προχθές επισκέφθηκαν τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα, οι κύριοι Κοσμάς και Απόστολος Περπυράκης.

Τα μέλη της Επιτροπής, ενημέρωσαν τον κ. Γιώργο Γιακουμάκη για τις τελευταίες εξελίξεις στην προσπάθεια κάλυψης των αναγκών του Οργανισμού στο Ρέθυμνο με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και αριθμό σύμφωνο με τον αριθμό των ασφαλισμένων.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή του στα αιτήματα των ασφαλισμένων επαγγελματιών και δήλωσε οτι, υπό την ιδιότητά του, θα προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια προώθησης των αιτημάτων τους.


Χ.Β.

http://www.goodnet.gr/index.php?id=13,37058,0,0,1,0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου