Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

ΝΕΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΝΡ.ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Στο γραφείο της υπουργού Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου βρίσκεται την τελευταία εβδομάδα η θετική εισήγηση της αρμόδιας Τεχνικής Υπηρεσίας του υπουργείου για τον προϋπολογισμό της ολοκλήρωσης του έργου επέκτασης του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου και φαίνεται να είναι πλέον θέμα ημερών το «κλείσιμο» του σημαντικού αυτού θέματος που απασχολεί τον τομέα υγείας του νομού.
Από τις 18 Μαΐου, οπότε το Δ.Σ. της ΔΕΠΑΝΟΜ ενέκρινε την αναβίωση της σύμβασης έργου με τον ανάδοχο, η οποία είχε διακοπεί με υπαιτιότητα της προηγούμενης κυβέρνησης,
 έχουν μεσολαβήσει σχεδόν δυο μήνες, διάστημα που αν ληφθεί υπ’ όψιν η γραφειοκρατία που επικρατεί σε υπηρεσίες και υπουργεία δεν είναι τόσο μεγάλο όμως αν προστεθεί στη συνολικότερη καθυστέρηση ολοκλήρωσης του συγκεκριμένου έργου, δικαίως κάποιοι μιλούν για ρυθμούς χελώνας και εμφανίζονται επιφυλακτικοί ακόμα και σήμερα για το αν θα χρηματοδοτηθεί τελικά η ολοκλήρωση της επέκτασης.

Ωστόσο η αλλαγή πολιτικής του υπουργείου Υγείας σε σχέση με τις υπουργικές αποφάσεις που αφορούν παρόμοιες περιπτώσεις, μετά τη διαπίστωση ότι επί προηγούμενων θητειών η ΔΕΠΑΝΟΜ ανεξέλεγκτα κοστολογούσε έργα, έχει σαν αποτέλεσμα τη δίμηνη αυτή καθυστέρηση για να δοθεί το πράσινο φως από την υπουργό και να εκταμιευτεί από το υπουργείο οικονομίας το σχετικό κονδύλι για την ολοκλήρωση του έργου.

Η κυρία Ξενογιαννακοπούλου φέρεται να έδωσε εντολή στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του υπουργείου της, να ελέγξει κατά πόσον είναι εύλογος ο προϋπολογισμός της νέας σύμβασης τον οποίο εισηγήθηκε στο υπουργείο η ΔΕΠΑΝΟΜ.

Οι αρμόδιοι υπάλληλοι ήλεγξαν μια προς μια τις απαιτούμενες δαπάνες, συμπεριλαμβανομένης και της αποζημίωσης του αναδόχου για τη διακοπή της σύμβασης, και στις 28 Ιουνίου η υπηρεσία απέστειλε έγγραφο προς τον γενικό γραμματέα του υπουργείου με το οποίο τον ενημέρωνε ότι «το κόστος κατασκευής των εργασιών επέκτασης του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνης, που ανέρχεται σε ποσόν ύψους 1.200.000, θεωρείται εύλογο». Μόλις πριν από μια εβδομάδα, το έγγραφο αφού εγκρίθηκε και από τον γενικό γραμματέα, μεταβιβάστηκε στην υπουργό Υγείας η οποία καλείται τώρα να εκδώσει σχετική υπουργική απόφαση για τη σκοπιμότητα του έργου ώστε να υπογραφεί η συμπληρωματική σύμβαση. Αν οι πληροφορίες από το υπουργείο είναι ακριβείς, τότε η κυρία Ξενογιαννακοπούλου θα βάλει την πολυπόθητη υπογραφή της τις αμέσως επόμενες μέρες και το έργο επιτέλους θα μπει στην τελική του ευθεία εφόσον φυσικά ισχύουν και οι διαβεβαιώσεις ότι το σχετικό κονδύλιο είναι εξασφαλισμένο από το υπουργείο Οικονομικών.

http://www.rethnea.gr/news/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=12813&cntnt01origid=83&cntnt01returnid=39

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου