Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

ΔΕΝ ΕΠΑΨΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΑΨΕΙ, ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Η ΜΟΝΑΔΑ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Αντίθετα με όσα κυκλοφορούν διάφοροι, για τους δικούς τους λόγους,για το θέμα των χημειοθεραπειών στο ΓΝΡ ,και μετά τις τελευταίες εξελίξεις,όχι μόνο δεν έχουν πάψει να εξυπηρετούνται, από τους Νοσηλευτές, οι καρκινοπαθείς του Ρεθύμνου αλλά τελικά στο επόμενο διάστημα θα απολαμβάνουν καλύτερες υπηρεσίες στο ΓΝΡ.
Από την αρχή ο σύλλογος Νοσηλευτών επεδίωξε την καλύτερη εξυπηρέτηση των καρκινοπαθών σε συνδυασμό με την ασφαλή λειτουργία της μονάδας σε ότι αφορά ασθενείς και εργαζόμενους και όχι τη διακοπή της λειτουργίας της μονάδας όπως άδικα κάποιοι μας καταλογίζουν.

Ζητήσαμε τη διακοπή της μεταφοράς της μονάδας σε χώρο που δεν πληροί τις προδιαγραφές λειτουργίας τόσο για τους ασθενείς,όσο και για τους εργαζόμενους.
Ταυτόχρονα προτείναμε στη διοίκηση εγγράφως την πρόταση μας για χώρο που πληροί τις προδιαγραφές. και θα μπορούσε να εξυπηρετήσει μεγαλύτερο αριθμό ασθενών,δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή κάποιοι από τους καρκινοπαθείς το ταξίδι προς το Ηράκλειο το κάνουν.
Μετά τις αναφορές μας στο υπουργείο εργασίας και το υπουργείο υγείας επελήφθησαν οι αρμόδιοι επιθεωρητές των οποίων το πόρισμα και τις υποδείξεις αναμένουμε.
Ήδη μαθαίνω ότι ο διοικητής κάνει ενέργειες για το γιατρό εργασίας (είναι ένα από τα αιτήματα μας)και πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες προς τη σωστή κατεύθυνση.
Επίσης διάβασα σε ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων του ΓΝΡ μια μικρή αναφορά (έστω και αργά) που καταδικάζει τις ύβρεις που εκτοξεύθηκαν εναντίον των Νοσηλευτών από άλλους εργαζόμενους.Πιστεύω και αυτό τείνει προς τη σωστή κατεύθυνση οπως και το ότι αναγνωρίζει ότι η Διοίκηση θα έπρεπε να έχει καλέσει τους αρμόδιους να κρίνουν για την καταλληλότητα του χώρου(δεν το έκανε η διοίκηση το έκαναν οι Νοσηλευτές)
Τέλος, είμαι αισιόδοξος, μετά από όλα αυτά που έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες σχετικά με το θέμα χημειοθεραπείες,ότι το τμήμα της χημειοθεραπείας του ΓΝΡ θα λειτουργήσει (και θέλω να πιστεύω ότι και οι Νοσηλευτές βάλαμε κάποια λιθαράκια προς την κατεύθυνση αυτή, κάποιοι από εμάς με προσωπικό κόστος) στη σωστή του βάση με προδιαγραφές ασφαλείας για τους εργαζόμενους και αναβαθμισμένη παροχή υπηρεσιών στους καρκινοπαθείς.
Αυτό που πρέπει ,τώρα,όλοι(Διοίκηση,Γατροί,Νοσηλευτές,Ασθενείς,Κοινωνία)να κάνουμε, είναι να περιμένουμε τις υποδείξεις των αρμόδιων επιθεωρητών και να συμμορφωθούμε όλοι σε ότι αφορά αυτές τις υποδείξεις.
Εμείς ,οι Νοσηλευτές,παρά το προσωπικό κόστος, θα παραμείνουμε ενεργοί σε όλα τα θέματα που τίθονται κατά καιρούς και αφορούν τη λειτουργία του ΓΝΡ και τους εργαζόμενους με σκοπό την ασφαλέστερη και αποδοτικότερη λειτουργία του νοσοκομείου προς όφελος ασθενών και εργαζόμενων και θα συνεργαστούμε με όλους που τείνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου