Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου - Κλειστό τις νύχτες από 21/12

Κλειστό θα παραμένει τη νύχτα, από τις 21 Δεκεμβρίου κι εξής, το νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, καθώς με το υπάρχον ιατρικό προσωπικό δεν καλύπτονται οι εφημερίες στο νοσοκομείο. Κατά την προγραμματισμένη για την Παρασκευή φορέων του Αγίου Νικολάου με το διοικητή της ΔΥΠΕ Κρήτης θα υποβληθεί σχετικό ψήφισμα για την άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με την πληρωμή των εφημεριών.


Οι περικοπές δαπανών κλείνουν το νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, καθώς με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν οι επιπλέον εφημερίες του Δεκεμβρίου, δε "βγαίνουν" οι εφημερίες στο νοσοκομείο, το οποίο θα παραμένει κλειστό τη νύχτα, από τις 21 Δεκεμβρίου και στο εξής.

Αυτό γνωστοποίησε ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, ιατρός Γιάννης Ανδριώτης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του σώματος. Όπως είπε, αυτό ανακοίνωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου στο ιατρικό προσωπικό, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν οι επιπλέον εφημερίες του Δεκεμβρίου. Εάν συμβεί αυτό, από τις 21 Δεκεμβρίου το Νοσοκομείο θα κλείνει το βράδυ, αφού δεν θα υπάρχει κανένας γιατρός να εφημερεύει!

Ο κ. Ανδριώτης πρότεινε να αντιδράσει ο Άγιος Νικόλαος με τον τρόπο που αντέδρασε η κοινωνία της Ιεράπετρας για το εκεί νοσοκομείο.

Ο δημοτικός σύμβουλος, Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝΝΑΝ, Πανίκος Καρατσής, τάχθηκε υπέρ της ανάγκης περικοπής δαπανών στο χώρο της Υγείας, γιατί όπως είπε «υπήρξε σπατάλη και πρέπει αυτή να σταματήσει».

Και πρόσθεσε: «Ως Νομός Λασιθίου, πρέπει να παραδεχθούμε ένα πράγμα: Ότι έχουμε πληθυσμό λιγότερο από 12.000. Υπάρχουν διεθνή στάνταρντς που ορίζουν ακριβώς ποιες είναι οι ανάγκες υπηρεσιών Υγείας ανά ειδικότητα, σε αναλογία πληθυσμού. Αλλά στο Λασίθι έχουμε διπλάσιο ή και παραπάνω αριθμό ιατρών! Αυτό ανεβάζει σε υπερδιπλάσιο το κόστος υπηρεσιών στο Λασίθι...

Αυτό πρέπει να έχουμε το θάρρος να το λέμε. Ο διοικητής του ΓΝΝΑΝ έπραξε το αυτονόητο, βάζοντας πλαφόν στις εφημερίες. Μπορεί ο διοικητής, σύμφωνα με το νόμο, να καθορίσει εκείνος το πρόγραμμα εφημεριών των γιατρών με συγκεκριμένο τρόπο καλύπτοντας το νοσοκομείο με εφημερίες για ολόκληρο το Δεκέμβριο. Δεν το έκανε και είναι προς τιμή του αυτό. Καλώς ζήτησε την άποψη των ιατρών ενώ θα μπορούσε να μην το είχε κάνει και είπαμε ευθέως ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να ζητούμε από τους γιατρούς να εργάζονται δωρεάν, για να καλύψουν το κενό της ΔΥΠΕΚ η οποία δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της», είπε ο κ. Καρατσής.

Την Παρασκευή οι εμπλεκόμενοι θα συναντήσουν το Διοικητή της ΔΥΠΕ για το θέμα, ενώ αναμένεται να του θέσουν άμεσα αίτημα για επίλυση του ζητήματος. Στο πλαίσιο αυτό και με την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου Αγίου Νικολάου θα συνταχθεί ψήφισμα για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει και βέβαια να ολοκληρωθεί ώστε να παρέχει τις αναγκαίες υπηρεσίες.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου