Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Πρέπει να καλυφθούν στο νοσοκομείο Ιεράπετρας οι ειδικότητες αιχμής

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μ. Τιμοσίδη είχαν την Πέμπτη το πρωί ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Λασιθίου κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Νομάρχης Λασιθίου κ. Σήφης Αναστασάκης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας κ. Γιώργος Ρελάκης.


Στην συνάντηση αν και δεν είχε προσκληθεί παραβρέθηκε η κ. Πόπη Δασκαλάκη ως εκπρόσωπος της Επιτροπής Κοινωνικών Φορέων Ιεράπετρας και Μακρύ Γιαλού που ζήτησε να μετάσχει στην συζήτηση, αίτημα που έγινε αποδεκτό.


Λίγο μετά το τέλος της συνάντησης η κα Δασκαλάκη δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ:

«Ο κ. Καρχιμάκης στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του, κατά την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει ο Νομός Λασιθίου και την ανάγκη λειτουργίας των τριών νοσοκομείων ενώ ο κ. Νομάρχης μίλησε για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αφορούν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας και συνέχισε σχετικά και ο κ. Ρελάκης.

Από την πλευρά μου σαν Επιτροπή Φορέων εστίασα κυρίως σε δυο ζητήματα. Από τη μια ότι δεν μπορούμε να αφήνουμε πλέον ανθρώπινες ζωές να κινδυνεύουν και είναι ανάγκη να καλυφθούν, τουλάχιστον, οι ειδικότητες αιχμής με πλήρεις εφημερίες. Από την άλλη τέθηκε και από εμένα αλλά και από τον κ. Νομάρχη το θέμα του προϋπολογισμού για το νέο έτος που αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα το νοσοκομείο θα λειτουργήσει μόνο για λίγους μήνες».

Η κα Δασκαλάκη έθεσε επίσης το ζήτημα της προμήθειας των υλικών που θεωρούν ότι θα πρέπει να γίνονται σε κεντρικό επίπεδο. Τέλος επισήμανε «ότι ο τόπος μας είναι αγροτικός και προσφέρει πολλά στην οικονομία της χώρας και αφού δίνουμε, έχουμε δικαίωμα να πάρουμε και ειδικά για το σημαντικό θέμα της υγείας». Επιπλέον τονίστηκε ότι λόγω του αγροτικού πληθυσμού οι ανάγκες περίθαλψης των πολιτών είναι αυξημένος λόγω της εργασίας τους.

«Ευελπιστούμε, κατέληξε η κ. Δασκαλάκη ότι οι αρμόδιοι θα αντιληφθούν τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής και τα νέα θα καθησυχάσουν την τοπική κοινωνία. Οι διαβεβαιώσεις περιμένουμε να γίνουν και πράξεις στήριξης».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου