Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Απίστευτη ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ

Η λέξη αγανάκτηση δεν είναι αρκετή να περιγράψει τα συναισθήματα των ασφαλισμένων του ΙΚΑ στο Ρέθυμνο.
Η οργή είναι μάλλον το κυρίαρχο συναίσθημα και πως να μην είναι άλλωστε, αφού οι χιλιάδες ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ που πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους και δικαιούνται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πρέπει να ανέβουν έναν «Γολγοθά» για να καταφέρουν να έχουν αυτό το κεκτημένο δικαίωμα.
Το ραντεβού για γιατρό είναι μια απίστευτη τηλεφωνική ταλαιπωρία, ενώ ενδέχεται όταν καταφέρεις να επικοινωνήσεις με το τηλεφωνικό κέντρο να σε ενημερώσουν πως δεν έχει ανοίξει το σύστημα των ραντεβού και «παρακαλώ καλέστε αύριο».

Ακόμη και να κλείσεις το πολυπόθητο ραντεβού όμως, δεν υπάρχει σχεδόν καμία περίπτωση ο γιατρός να σε δει πριν περάσει ένας μήνας και αυτό γιατί οι ελλείψεις γιατρών είναι μεγάλες και δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν νωρίτερα οι ασφαλισμένοι.
Ο κόσμος διαμαρτύρεται, αλλά οι αρμόδιοι κωφεύουν. Διότι αν δεν κώφευαν, τότε θα είχαν προωθηθεί οι αιτήσεις γιατρών που εκκρεμούν για να υπηρετήσουν στο ΙΚΑ Ρεθύμνου.

Χρόνιες ελλείψεις

Ένας και μόνο παιδίατρος υπηρετεί στο ΙΚΑ για να εξυπηρετήσει χιλιάδες παιδάκια, των οποίων οι γονείς όταν πια εξαντλείται η υπομονή τους αναγκάζονται να απευθυνθούν σε εξωτερικό γιατρό.
Μετά και την παραίτηση της δεύτερης παιδιάτρου, η θέση μένει κενή, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αιτήσεις που εκκρεμούν.
Και δεν είναι η μόνη θέση που είναι κενή. Οι συμβάσεις του οικογενειακού γιατρού του οφθαλμίατρου, του ψυχιάτρου, του ωτορινολαρυγγολόγου έχουν λήξει εδώ και κάποιους μήνες και ενώ έχουν γίνει αιτήσεις για τις θέσεις η κεντρική Διοίκηση του ΙΚΑ δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια.
Την ίδια στιγμή ένας μόνο καρδιολόγος υπηρετεί στο υποκατάστημα του Ρεθύμνου, ενώ το ακτινολογικό τμήμα δε λειτουργεί εδώ και 7 χρόνια με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να κάνουν τις εξετάσεις πληρώνοντας με δικά τους έξοδα, ενώ το μικροβιολογικό είναι 7 μήνες κλειστό.
Τέλος, δεν υπάρχει το ΙΚΑ του Ρεθύμνου νευρολόγος, ενδοκρινολόγος και δερματολόγος, ειδικότητες για τις οποίες δεν υπάρχει αίτηση ενδιαφέροντος.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου