Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο στο νομό Λασιθίου

Από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Ιεράπετρας πήραμε την παρακάτω επιστολή:

Είμαστε εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας κι έχουμε έρθει σε πολύ δύσκολη θέση όταν ακούμε και διαβάζουμε στα Μ.Μ.Ε. ότι μικρά Νοσοκομεία που βρίσκονται σε απόσταση μεταξύ τους κάτω των 50 χλμ., θα κλείσουν ή θα συμπτυχθούν.


Μας ανησυχεί το γεγονός ότι κανείς δεν έχει το σθένος να μας ενημερώσει επίσημα για το τι πρόκειται να συμβεί. Ο Δήμος Ιεράπετρας είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση και πληθυσμό από τους τέσσερις του Νομού. Το Νοσοκομείο μας εξυπηρετεί ασθενείς από το Μακρύ-Γυαλό μέχρι τη Βιάννο με απομακρυσμένα χωριά σε ορεινές περιοχές που ξεπερνούν τα 50 χλμ, μέχρι να φτάσουν οι πολίτες στο Νοσοκομείο.

Το λειτουργικό κόστος του Φορέα μας είναι από τα μικρότερα σε σύγκριση με ομοειδή Νοσοκομεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ναι, να γίνει ένα αναβαθμισμένο και μεγάλο Νοσοκομείο στο Νομό. Αλλά μέχρι να συμβεί αυτό, κανένα Νοσοκομείο δεν πρέπει να κλείσει.

Η υγεία και η ζωή των πολιτών δεν είναι διαπραγματεύσιμη και όλοι αυτοί που αποφασίζουν για τις ζωές των παιδιών μας και των δικών μας ανθρώπων θα πρέπει να είναι πιο σοβαροί. Οι αποστάσεις στην περιοχή μας είναι μεγάλες, τα οδικά δίκτυα σε άσχημη κατάσταση, δυσπρόσιτα και απομακρυσμένα χωριά στα οποία ζουν άνθρωποι και οι άνθρωποι αυτοί αρρωσταίνουν, και κινδυνεύουν να πεθάνουν εάν δεν βρεθούν άμεσα στο Νοσοκομείο σε πολύ λίγο χρόνο.

Ας μην είναι η υγεία αυτή που θα πληγεί με το χειρότερο τρόπο μέσα στην οικονομική κρίση.

Πιστεύουμε ότι πρέπει επιτέλους να ενημερωθούμε επίσημα για το τι μας περιμένει, σαν εργαζόμενοι και σαν πολίτες αυτής της πόλης για να συντονίσουμε τις ενέργειες μας, εφόσον αληθεύουν τα δημοσιεύματα. Οι εκλεγμένοι φορείς του Νομού μας να λάβουν θέση και να στηρίξουν τους συμπολίτες τους.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου