Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Συνάντηση Λοβέρδου με τους Διοικητές των Νοσοκομείων

Ο υπουργός κ. Α. Λοβέρδος ζήτησε πριν από λίγη ώρα από τους διοικητές των 30 μεγαλύτερων Νοσοκομείων της χώρας και τους προέδρους των Υγειονομικών Περιφερειών να ξεκινήσουν όλες τις σχετικές διαδικασίες το πρωί της Δευτέρας προκειμένου οι νοσηλευτές να προλάβουν να ορκιστούν πριν την εκπνοή του χρόνου.

Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι η μηχανοργάνωση των φαρμακείων, των λογιστηρίων και των αποθηκών των Νοσοκομείων θα έχει ολοκληρωθεί πριν από τον Μάρτιο του 2011. «Λίγα Νοσοκομεία έχουν εγκλωβιστεί είτε γιατί φταίει το κακό τους το κεφάλι είτε γιατί φταίνε οι ανάδοχες εταιρείες», είπε και πρόσθεσε ότι τελευταίως είναι έντονη η «λύσσα» ορισμένων εταιρειών. «Αν ο διοικητής ενός Νοσοκομείου κοιτάξει προς την πλευρά μιας εταιρείας», ανέφερε, «"βγαίνουν" οι άλλες και λένε ότι "λαδώνεται". Ντροπή τους».

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης, ότι την 1η Απριλίου ξεκινά ο κοινωνικός διάλογος για τη συγχώνευση νοσοκομειακών μονάδων. «Θα προχωρήσουμε οργανωμένα. Κανένα Ίδρυμα δεν θα καταστραφεί», διευκρίνισε. Πρόσθεσε ότι θα εξετασθεί και η «εξειδίκευση» ορισμένων μικρών Νοσοκομείων. «Μπορεί ένα μικρό νοσοκομείο να λειτουργεί ως καρδιολογικό και να συγκεντρωθούν σε αυτό όλοι οι καρδιολόγοι της περιοχής. Άλλο πάλι, μπορεί να λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας. Εξαρτάται από τις ανάγκες κάθε περιοχής», τόνισε. Ο διάλογος _ όπως είπε _ θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο.



Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου