Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Σύμφωνα με τον κ. Μοσχοβάκη, δέκα προσλήψεις νοσηλευτών που βρίσκονται στο τελικό στάδιο από την προκήρυξη του 2009, θα ολοκληρωθούν πριν από τις 31 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την εντολή του υπουργού.

Καλά νέα για το νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού υπάρχουν και για τις προσλήψεις γιατρών, καθώς ολοκληρώθηκε η πρόσληψη ενός μαιευτήρα για την γυναικολογική κλινική, ενώ στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται μια ακόμα πρόσληψη γιατρού για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
 Όπως είπε στα «Ρ.Ν.» ο διοικητής κ. Μοσχοβάκης, χθες το πρωί συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν πως έχει υπογραφεί η πρόσληψη ενός μαιευτήρα και εντός του μήνα θα γίνει το ίδιο για την πρόσληψη ενός γιατρού στη ΜΕΘ. «Την Δευτέρα θα ειδοποιηθεί για να αναλάβει υπηρεσία ένας νέος γιατρός στη γυναικολογική κλινική και μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα ολοκληρωθεί η πρόσληψη ενός ακόμα γιατρού στηΜΕΘ. Αυτά τα δυο θέματα ήταν σε άμεση προτεραιότητα για μας, αλλά ευτυχώς λύθηκαν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσχοβάκης.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία προσλήψεων επικουρικών γιατρών, οι οποίοι θα κληθούν να καλύψουν τις κενές θέσεις στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Και σε αυτή την περίπτωση το υπουργείο Υγείας ενεργεί άμεσα, καθώς ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος του νομού πήρε τη διαβεβαίωση ότι μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου θα καλυφθούν οι θέσεις των επικουρικών γιατρών που έχει ζητήσει το νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Όσον αφορά το «καυτό» θέμα των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι από την 1η Απριλίου θα ξεκινήσει κοινωνικός διάλογος, ο οποίος θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Ιούνιο. Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι η εξειδίκευση των μικρών νοσοκομείων, τα οποία από γενικά θα γίνουν καρδιολογικά, ορθοπεδικά, νεφρολογικά κ.α. Παρότι η διαδικασία των συγχωνεύσεων βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο, το θέμα απασχολεί ήδη τους Ρεθεμνιώτες, οι οποίοι αναρωτιούνται για το μέλλον του μοναδικού νοσηλευτικού ιδρύματος του νομού. Ο κ. Μοσχοβάκης, πάντως, δηλώνει στα «Ρ.Ν.» ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας: «Ο υπουργός μας ξεκαθάρισε ότι στην παρούσαφάση ούτε συζητείται ούτε σχεδιάζεται κάτι για τις συγχωνεύσεις. Είναι ένα θέμα που θα ανοίξει από τον Απρίλιο και μετά, θα έχει μια σύντομη διαβούλευση και από τον Ιούλιο θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις. Πάντως, η δική μου εκτίμηση είναι ότι δεν τίθεται κανένα θέμα συγχώνευσης του νοσοκομείου Ρεθύμνου. Για άλλα νοσοκομεία της Κρήτης δεν το αποκλείω, αλλά δεν πιστεύω ότι θα ενταχθούμε εμείς σε αυτή τη διαδικασία».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου