Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Αλλαγές στον τρόπο πρόσληψης επικουρικού προσωπικού

Αλλαγές στον τρόπο πρόσληψης επικουρικού προσωπικού προαναγγέλλει το προσχέδιο νόμου για την υγεία το οποίο εγκρίθηκε σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο:

1. Κατάλογοι επικουρικού προσωπικού, κατά κλάδο, ανεξάρτητα από την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων, θα καταρτίζονται ξεχωριστά σε κάθε ΝΠΔΔ.
2. Αρμόδια για τον έλεγχο της νομιμότητας των δικαιολογητικών και την κατάρτιση των καταλόγων θα είναι τριμελής Επιτροπή που θα αποτελείται από τον Πρόεδρο του ΔΣ του οικείου ΝΠΔΔ, τον Αντιπρόεδρο του ΔΣ του οικείου ΝΠΔΔ και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Προσωπικού.
3. Το χρονικό διάστημα απασχόλησης του επικουρικού προσωπικού δεν μπορεί να είναι μικρότερο των έξι μηνών και μεγαλύτερο του ενός έτους και ορίζεται στην σύμβαση που συνάπτει με τον φορέα στον οποίο θα απασχοληθεί.
4. Η πρόσληψη επικουρικού προσωπικού εγκρίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του οικείου ΝΠΔΔ και πραγματοποιείται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
5. Για τις προσλήψεις του ανωτέρω προσωπικού δεν απαιτείται εγκριτική απόφαση της τριμελούς επιτροπής της παρ. 1 του άρθρου 2 της ΠΥΣ 55/1998 (ΦΕΚ 252 Α΄)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου