Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Με προβλήματα λειτουργεί το ΕΚΑΒ στο Ρέθυμνο

Με προβλήματα λειτουργεί το ΕΚΑΒ στο Ρέθυμνο, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι.
Παρά το γεγονός ότι η υπηρεσία θα πρέπει να είναι επαρκώς στελεχωμένη ώστε να ανταποκρίνεται άμεσα στα περιστατικά, εντούτοις ο αριθμός των εργαζομένων δεν επαρκεί προκειμένου να ανταπεξέλθει το ΕΚΑΒ σε ένα μεγάλο αριθμό κλήσεων όταν αυτό χρειαστεί.
Στο νέο δήμο Ρεθύμνου μπορούν να λειτουργήσουν δύο ασθενοφόρα για να καλύψουν τις ανάγκες σε μία μεγάλη περιοχή.
Εκτός από τα επείγοντα περιστατικά, είναι και οι διακομιδές ασθενών στα νοσοκομεία των διπλανών νομών, καθώς το Νοσοκομείο Ρεθύμνου δεν έχει όλα τα τμήματα για να καλύψουν τις ανάγκες του νομού.

Σε περίπτωση που υπάρξουν πολλά περιστατικά μαζί, τα ασθενοφόρα, όπως λένε οι εργαζόμενοι, δεν μπορούν να καλύψουν άμεσα αυτές τις ανάγκες.
Επίσης η μοτοσικλέτα για άμεση παρέμβαση του ΕΚΑΒ δεν κυκλοφορεί, ενώ υπάρχουν ελλείψεις στις κινητές μονάδες.
Από την πλευρά του ΕΚΑΒ ο αντιπρόεδρος κ. Τζανέτης είπε στον 980 ότι η εικόνα που περιγράφουν οι εργαζόμενοι δεν ανταποκρίνεται ακριβώς στην πραγματικότητα.
Όπως είπε τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νόμο είναι τρία ενώ για τα υπόλοιπα των Κ.Υ. η υπηρεσία δεν έχει ευθύνη.
Οι κλήσεις που δέχεται κατά μέσο όρο το ΕΚΑΒ στο Ρέθυμνο είναι τόσες ώστε δεν υπάρχει κίνδυνος να μη γίνει άμεσα αντιμετώπιση έκτακτου περιστατικού.
Για τη μοτοσικλέτα και για τις κινητές μονάδες ο κ. Τζανέτης είπε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, ενώ ανέφερε ακόμα ότι το ΕΚΑΒ στο Ρέθυμνο έχει ενισχυθεί.
Όπως είπε στον 980 ο προϊστάμενος της υπηρεσίας στην Κρήτη κ. Βουρβαχάκης το ΕΚΑΒ είναι ο καλύτερα αναπτυσσόμενος τομέας στην Κρήτη και παρά τις δυσκολίες λειτουργεί σωστά.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου