Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Σταματούν τις εφημερίες οι γιατροί στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Τις απολύτως απαραίτητες εφημερίες, που προβλέπει ο νόμος, θα κάνουν οι γιατροί στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου στο εξής. Οι ίδιοι θεωρούν ότι έχουν πέσει θύματα εμπαιγμού από τα αρμόδια υπουργεία, καθώς δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών υπερωρίας και υφίστανται περικοπές της αμοιβής για τις επιπλέον εφημερίες.


Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ του νομού Ρεθύμνου, αποφάσισε να προχωρήσει στην κινητοποίηση από τον Ιανουάριο, κάτι που σημαίνει ότι όλα τα Τμήματα του Νοσοκομείου θα μένουν ακάλυπτα για αρκετές ημέρες το μήνα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση "Η συνέλευση των γιατρών του Νοσοκομείου, πήρε την δύσκολη απόφαση: από τώρα και μετά δεν θα εκτελεσθεί καμία εφημερία πρόσθετη. Θα εκτελούνται μόνο οι εφημερίες που προβλέπονται από το νόμο. 5 ενεργείς και 2 ετοιμότητας ή 6 ενεργείς.

Αυτό μεταφράζεται ως εξής: ΜΕΘ ως τις 18 Ιανουαρίου, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ως τις 24 Ιανουαρίου, Παθολογική ως τις 24 Ιανουαρίου, Ορθοπεδική ως τις 24, Μικροβιολογικό ως τις 18, Αξονικός ως τις 18, Χειρουργική ως τις 18, κ.λ.π.

ΕΠΙΣΗΣ Θα ενημερωθεί το ΕΚΑΒ για την διακομιδή των ασθενών στα Νοσοκομεία Α΄ζώνης, μετά την εξάντληση του ορίου εφημέρευσης του Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Θα ενημερωθούν άμεσα οι κάτοικοι και η θεσμική ηγεσία του Νομού.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου