Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

"Βροχή" από ΕΔΕ σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο

"Βροχή" από ΕΔΕ, σκληρές ανακοινώσεις και ένας συνδικαλιστής του ΠΑΓΝΗ σε αργία συνιστούν τη νέα δίνη στην οποία μπαίνουν τα δύο δημόσια νοσοκομεία του Ηρακλείου, όπου εργαζόμενοι φέρονται να εμπλέκονται σε ιδιωτική εταιρεία.
Μετά τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα που συγκλόνισαν πέρυσι το χώρο της δημόσιας υγείας στο νησί, κανείς δεν... έβαλε μυαλό, και όλα δείχνουν ότι το ατέλειωτο "φαγοπότι" στα νοσηλευτικά ιδρύματα συνεχίζεται, με το διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης να προειδοποιεί ότι τα στοιχεία είναι αδιάσειστα, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο παράνομης χρήσης νοσοκομειακών υλικών από την εταιρεία!

Πριν καν ολοκληρωθεί η έρευνα για το κύκλωμα με τις παράνομες χορηγήσεις σκευασμάτων μέσω του ΠΑΓΝΗ, ιδιωτικής εταιρείας και του ΙΚΑ, ένα νέο σκάνδαλο ταλανίζει και τα δύο νοσοκομεία. Η ΔΥΠΕ Κρήτης με ανακοίνωσή της επιβεβαιώνει όχι μόνο ότι προκύπτει μείζον θέμα, αλλά και ότι θα γίνει εξονυχιστικός έλεγχος, αναφέροντας ότι "ο διοικητής κ. Φραγκιαδουλάκης με έγγραφό του ζητά από τους διοικητές των δύο νοσοκομείων του Ηρακλείου, ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο, όπως διερευνήσουν άμεσα, ενημερώνοντας παράλληλα τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, για το βαθμό και την έκταση παράνομης εμπλοκής προσωπικού των δύο νοσοκομείων σε ιδιωτική εταιρεία που φέρει την επωνυμία "Κέντρο νοσηλευτικής υποστήριξης Κρήτης ΕΠΕ".
Με αυτόν τον τρόπο αποκαλύπτεται όχι μόνο η επωνυμία της εταιρείας, αλλά και η οργή του διοικητή της ΥΠΕ μπροστά στις καταιγιστικές αποκαλύψεις.

Αδιάσειστα στοιχεία

Ο κ. Νίκος Φραγκιαδουλάκης, μιλώντας χθες στο δελτίο ειδήσεων της "ΚΡΗΤΤΗ TV", σημείωσε ότι υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία, όπως ηλεκτρονική αλληλογραφία ενός εκ των πρωταγωνιστών στην υπόθεση. Εκείνο που θεωρείται εξίσου σοβαρό είναι ότι δεν απέκλεισε ακόμη και τη χρήση νοσοκομειακών υλικών από την ιδιωτική εταιρεία, αφού όπως τόνισε τα υλικά παραμένουν ακόμα και στους διαδρόμους και τα νοσηλευτικά ιδρύματα είναι... ξέφραγο αμπέλι!
Αμέσως μετά την ανακοίνωση της επιστολής, οι διοικητές του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζέλειου Νοσοκομείου ζήτησαν τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, την οποία στο ΠΑΓΝΗ αναλαμβάνει ο κ. Μάριος Φραγκάκης. Μάλιστα, ο συνδικαλιστής που φέρεται να εμπλέκεται στο ΠΑΓΝΗ τέθηκε αργά το βράδυ σε αργία μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης. Ο ίδιος ο συνδικαλιστής πάντως αρνείται την εμπλοκή του.

Η ιδιωτική εταιρεία

Όπως έχουμε ήδη αποκαλύψει, εργαζόμενοι νοσοκομείων, σύμφωνα με πληροφορίες, μετείχαν σε ιδιωτική εταιρεία, ενώ την ίδια ώρα είναι και μόνιμο προσωπικό του ΕΣΥ. Εκτός των άλλων, φέρονται να έχουν προσφύγει σε βάρος των δύο συναδέλφων τους από το ΠΑΓΝΗ και το Βνειζέλειο που φέρονται και ως ιδιοκτήτες της εταιρείας, φτάνοντας μέχρι και την Επιθεώρηση Εργασίας με καταγγελία (!), γιατί οι συνάδελφοί τους στο Δημόσιο και οι ίδιοι ως εργοδότες τους στον ιδιωτικό τομέα υγείας (!) δεν τους κατέβαλαν τα δεδουλευμένα.
Παρότι στην επιχείρηση φέρεται ως ιδιοκτήτης συγγενικό πρόσωπο ενός εκ των δύο πρωταγωνιστών, ώστε οι πρωταγωνιστές να μην έχουν επιπτώσεις στην εργασία τους στο Δημόσιο, η ΔΥΠΕ Κρήτης φέρεται να κατάφερε να "δέσει" την υπόθεση με έγγραφες μαρτυρίες εργαζομένων των νοσοκομείων, που αναφέρονται με ακρίβεια στο ποιος έκλεινε τις συνεργασίες με πελάτες-ασθενείς εκτός των νοσοκομείων και ποιος εμφανιζόταν στους ίδιους ευθέως ως εργοδότης.
Έτσι τώρα η Υγειονομική Περιφέρεια ζητάει να προχωρήσει η έρευνα, ενώ τα σωματεία έχουν ζητήσει πολλές φορές να πέσει άπλετο φως στις υποθέσεις που συγκλονίζουν το χώρο της δημόσιας υγείας. Μόνο που πρωταγωνιστές αυτή τη φορά φέρονται να είναι οι ίδιοι οι συνδικαλιστές!
Εντωμεταξύ, ως προς το δεύτερο σκάνδαλο, είναι μια από τις λίγες φορές που η διοίκηση του ΙΚΑ/ΕΤΑΜ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση, αναφερόμενη με σαφή τρόπο σε ΕΔΕ, μηνυτήριες αναφορές και επέκταση των ερευνών και σε άλλα ασφαλιστικά ταμεία. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να στρατοπεδεύσει νέο κλιμάκιο στο κτήριο του Εσταυρωμένου για κατευθυνόμενες συνταγογραφήσεις.
Έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται και η ολοκλήρωση της ΕΔΕ στο ΠΑΓΝΗ για τα σκευάσματα, καθώς εντοπίστηκαν οι υπογραφές τουλάχιστον 5 γιατρών και πάνω από 500 γνωματεύσεις.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου