Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Συνδιοίκηση νοσοκομείων

Ανατροπές δρομολογούνται το αμέσως επόμενο διάστημα και σε ό,τι αφορά τη διοικητική διάρθρωση του ΕΣΥ, καθώς το υπουργείο Υγείας είναι έτοιμο να υλοποιήσει τη συνδιοίκηση των νοσοκομείων.
Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, έπειτα και από την ολοκλήρωση της «επιθεώρησης» στις επτά Διοικητικές Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας από το γενικό γραμματέα κ. Νίκο Πολύζο και την αξιολόγηση των διοικητών όλων των νοσοκομείων από τους προέδρους των επτά ΔΥΠΕ, επίκειται η αλλαγή διοικήσεων όλων των νοσοκομείων της χώρας, με πρώτα στον κατάλογο να βρίσκονται τα νοσοκομεία της Α’ Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής.
«Οι αλλαγές θα γίνουν με γνώμονα τις επιδόσεις των διοικητών σε βασικούς τομείς της οργάνωσης των νοσοκομείων. Τους υφιστάμενους διοικητές θα αξιοποιήσουμε, δεν θα επιλέξουμε άλλα πρόσωπα» διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το «μοντέλο» συνδιοίκησης ενός ή περισσότερων νοσοκομείων από ένα διοικητή θα εφαρμοστεί αρχικά στα παιδιατρικά και τα ψυχιατρικά της Αττικής, με τα ζεύγη των νοσοκομείων «Αγλαΐα Κυριακού» και «Αγία Σοφία» – Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και Δρομοκαΐτειο να μπαίνουν σύντομα υπό μία διοίκηση

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου