Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Κραυγή αγωνίας για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Να παραμείνει ανοιχτό το νοσοκομείο Ιεράπετρας ζητούν οι κάτοικοι της Ιεράπετρας και του Μακρύ Γιαλού, οι οποίοι διακρίνουν υπεκφυγές και ψεύτικες υποσχέσεις κατά τις επαφές του με: ΥΠΕ Κρήτης, Υφυπουργό Υγείας και Γραμματέα Ε.Σ. ΠΑΣΟΚ.

"Αποσπάσαμε υπόσχεση για «απρόσκοπτη και αναβαθμισμένη λειτουργία όλων των μονάδων Υγείας». Αποσπάσαμε υπόσχεση για κάλυψη των εξόδων εφημερίας για όλο το μήνα. Αποσπάσαμε υπόσχεση για δίκαιη κατανομή των κονδυλίων ΕΣΠΑ στα Νοσοκομεία της Κρήτης . Αποσπάσαμε υπόσχεση της συνέχειας του Νοσοκομείου μας.

Η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι μεθοδεύουν ολοταχώς στην ουσιαστική κατάργηση του Νοσοκομείου μας .
 Μας είπαν ψέματα. Μας καθησύχασαν. Μας παραπλάνησαν!" - αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Κοινωνικών Φορέων Ιεράπετρας και Μακρύ Γιαλού.

Όπως υπογραμμίζεται, ο προϋπολογισμός για το 2011 δεν αφήνει καμία ελπίδα για αναβαθμισμένη λειτουργία, ούτε εφημερίες για την πλήρη μηνιαία λειτουργία των τμημάτων υπάρχουν, ούτε στο ΕΣΠΑ έχουν ενταχθεί απαραίτητα έργα στο Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα το μέλλον να διαγράφεται ζοφερό για τη λειτουργία του Νοσοκομείου.

"Δεν έχουν το θάρρος να πουν «το καταργούμε το Νοσοκομείο Ιεράπετρας» αλλά το οδηγούν στη σταδιακή του υποβάθμιση, την απογοήτευση του κόσμου από τη μεθοδευμένη δυσπραγία του και την τελική αποδοχή του «τι είχαμε τι χάσαμε»!! Η μειωμένη παραγωγικότητα λόγω μη επαρκούς χρηματοδότησης οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη μείωση των κονδυλίων μέχρι τον τελικό θάνατο του Νοσοκομείου." - αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η Επιτροπή ζητά τώρα τη μαζική κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών, ώστε να ασκηθεί πίεση στο Υπουργείο. Ήδη, μάλιστα, ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών υπέρ της διατήρησης του νοσοκομείου.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου