Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία

Οξύνεται ακόμη περισσότερο φέτος το πρόβλημα της υποστελέχωσης των νοσοκομείων και στην Κρήτη, λόγω της μαζικής συνταξιοδότησης το 2010 μεγάλου αριθμού γιατρών και νοσηλευτών, πρακτική που θα συνεχιστεί και το 2011, ενώ ο αριθμός των νέων προσλήψεων που θα γίνουν είναι ιδιαίτερα περιορισμένος.

“Υπάρχει ήδη σοβαρό θέμα και δεν βλέπουμε λύση” σημείωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Βενιζελείου Γιώργος Χονδροζουμάκης ο οποίος είπε στην “Π” ότι πέρυσι έφυγαν λόγω συνταξιοδότησης 60 άτομα, ενώ τις πρώτες ημέρες του 2011, κατέθεσαν σχετικά αίτηση 5 ακόμη εργαζόμενοι.

“Το προσωπικό φεύγει και δεν αντικαθίσταται, αντίθετα λόγω της κρίσης έχει σχεδόν τριπλασιαστεί ο αριθμός των ασθενών που προσέρχονται στα νοσοκομεία.


Η κατάσταση έχει γίνει πολύ δύσκολη” σχολίασε ο πρόεδρος των εργαζομένων και δεν βλέπουμε προοπτικές βελτίωσης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πανελλαδικά το 2010 συνταξιοδοτήθηκαν περίπου 6.000 άτομα, εκ των οποίων οι 4.000 νοσηλευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας στην χώρα μας αντιστοιχούν 4,3 νοσηλευτές ανά 1.000 κατοίκους ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη ανέρχονται κατά μέσο όρο σε 9,6.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ενόψει της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων, μειώνεται το ωρομίσθιο των νοσηλευτών, από 10 σε 8 ευρώ μικτές αποδοχές, γεγονός που είναι απαράδεκτο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου