Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Εν αναμονή της προκήρυξης-πρόσκλησης του ΑΣΕΠ προς τους υποψήφιους νοσηλευτές

Εν αναμονή της προκήρυξης-πρόσκλησης του ΑΣΕΠ προς τους υποψήφιους νοσηλευτές για την κατάρτιση του πρώτου Ετήσιου Κυλιόμενου Πίνακα Κατάταξης νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού βρίσκονται οι 28.612 επιλαχόντες της προκήρυξης 7Κ/2009.

Αυτοί οι υποψήφιοι, μαζί με όσους νέους υποβάλουν τις αιτήσεις τους θα αποτελέσουν τη «δεξαμενή» από την οποία θα γίνουν οι περίπου 3.000 προσλήψεις στην Υγεία για φέτος.


Ηδη από την περασμένη εβδομάδα έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο οι 16 προκαταρκτικοί πίνακες ανά κλάδο-ειδικότητα, ενώ σε καθέναν από αυτούς αποτυπώνεται αναλυτικά για κάθε υποψήφιο η συνολική βαθμολογία που συγκέντρωσε, καθώς επίσης και η σειρά κατάταξης που κατέλαβε -έναντι των συνυποψηφίων του- με και χωρίς συνυπολογισμό του κριτηρίου της εμπειρίας, βάσει των βαθμολογούμενων προσόντων (βασικών και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, τίτλων γλωσσομάθειας κ.ά.) και των ιδιοτήτων (πολυτεκνίας, τριτεκνίας κ.ά.) που καθόρισαν την κατάταξή του.

Τους περισσότερους υποψηφίους συγκεντρώνουν οι ειδικότητες ΔΕ Νοσηλευτικής (13.083 άτομα), ΤΕ Νοσηλευτικής (4.971 άτομα) και ΔΕ Παρασκευαστών (2.961 άτομα), ενώ αυτοί είναι και οι πίνακες (προσωρινού χαρακτήρα) που θα ενισχυθούν με τις νέες αιτήσεις, μετά την προκήρυξη του ΑΣΕΠ.

Στο εξής το προσωπικό που θα στελεχώνει τα νοσοκομεία όλης της χώρας θα επιλέγεται από τους πίνακες, ενώ για φέτος ήδη έχουν πάρει έγκριση δύο αιτήματα πλήρωσης οργανικών θέσεων 1.288 και 668 νέων υπαλλήλων. Μέχρι να εκδοθεί η προκήρυξη κατανομής των θέσεων (όχι πριν από τον Απρίλιο), ενδέχεται να προστεθούν και άλλες θέσεις προς κάλυψη, αφού οι ανάγκες των μονάδων του ΕΣΥ είναι μεγάλες και το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη εγκρίνει κονδύλι για 3.000 προσλήψεις νοσηλευτών για το τρέχον έτος.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τη λίστα με την καταγραφή των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό στο ΕΣΥ, οι ειδικότητες που έχουν απόλυτη προτεραιότητα αφορούν τους κλάδους ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ Νοσηλευτικής, ΤΕ Παρασκευαστών, ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων, ΤΕ Μαιών και ΥΕ Βοηθητικού Προσωπικού. Ωστόσο, για τις θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Βοηθών Θαλάμου, Μεταφοράς Ασθενών κ.λπ.) υπάρχει η πιθανότητα να καλυφθούν από μετατάξεις, κάτι που έχει παραδεχτεί και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά άμεσα.


Εν δυνάμει υποψήφιοι
Οι υποψήφιοι της προκήρυξης 7Κ/2009, που περιλαμβάνονται στους προκαταρκτικούς πίνακες, δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη συγκεκριμένη διαδικασία εκτός εάν, μέχρι την έκδοση της προκήρυξης για την κατάρτιση του πρώτου Ετήσιου Κυλιόμενου Πίνακα Κατάταξης, έχουν μεταβληθεί τα προσόντα ή οι ιδιότητές τους και επιθυμούν να βελτιώσουν την κατάταξή τους. Αίτηση συμμετοχής στην πρώτη προκήρυξη θα χρειαστεί να υποβάλουν:

Οι υποψήφιοι της 7Κ/2009 που περιλαμβάνονται στους πίνακες κατάταξης της συγκεκριμένης προκήρυξης αλλά έχουν να δηλώσουν μεταβολές ως προς τα προσόντα ή τις ιδιότητές τους.

Οσοι έχουν εγγραφεί στους πίνακες απορριπτέων της προκήρυξης 7Κ/2009 (π.χ. λόγω λανθασμένης ή πλημμελούς συμπλήρωσης υποχρεωτικών πεδίων της αίτησής τους) και επιθυμούν να συμμετάσχουν στη νέα διαδικασία προσλήψεων βάσει Ετήσιου Κυλιόμενου Πίνακα Κατάταξης.

Τέλος, νέοι υποψήφιοι που δεν συμμετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία της προκήρυξης 7Κ/2009 και επιθυμούν να διεκδικήσουν θέσεις διορισμού με βάση το νέο σύστημα προσλήψεων βάσει Ετήσιου Κυλιόμενου Πίνακα Κατάταξης.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου