Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Συμπληρωματική ΕΔΕ για τη Χειρουργική Κλινική ζήτησε ο Κοκκίνης

Συμπληρωματική ΕΔΕ από τον καθηγητή Δημήτρη Γεωργόπουλο για την υπόθεση της απάτης στο ΙΚΑ προκειμένου να διερευνηθεί η εμπλοκή της Κλινικής Γενικής Χειρουργικής, ζήτησε ο διοικητής του ΠΕΠΑΓΝΗ Νίκος Κοκκίνης.

Είναι γνωστό ότι η προϊσταμένη του Τμήματος έχει τεθεί σε αργία μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης καθώς ο γιος της είναι μέτοχος στην εταιρεία που προμήθευε τον μεγαλύτερο όγκο των διατροφικών σκευασμάτων στους ογκολογικούς ασθενείς.


Για την προϊσταμένη, στο πόρισμα της ΕΔΕ ο καθηγητής Δημήτρης Γεωργόπουλος ανέφερε: “Καταθέσεις ειδικευμένων γιατρών της Γενικής Χειρουργικής Κλινικής συγκλίνουν στην άποψη ότι η σχέση της προϊσταμένης της Κλινικής με την εταιρεία Ιατρονοσηλευτική, δημιουργούσε συνθήκες κατευθυνόμενης συνταγογραφίας. Πράγματι, το γεγονός ότι στην Κλινική της Γενικής Χειρουργικής χορηγούνταν διατροφικά σκευάσματα (κατά την έξοδο των ασθενών από το νοσοκομείο) που αφορούσαν αποκλειστικά αυτά που αντιπροσώπευε η Ιατρονοσηλευτική, υποδηλώνει κατευθυνόμενη συνταγογραφία. Σύμφωνα με τις καταθέσεις μαρτύρων όταν οι γιατροί της κλινικής έθεταν την ένδειξη χορήγησης διατροφικών σκευασμάτων παρέπεμπαν τους ασθενείς είτε στην προϊστασμένη του τμήματος, είτε απευθείας στον κ. .... για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ας σημειωθεί ότι η κα ... αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή με τα διατροφικά σκευάσματα.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις μαρτύρων, η κα ... με δική της πρωτοβουλία φέρεται να προσκόμιζε α) για υπογραφές σε γιατρούς της κλινικής βεβαιώσεις χορήγησης διατροφικών σκευασμάτων που χρειάζονταν ανανέωση και β) στην Ιατρονοσηλευτική βεβαιώσεις από την Κλινική της Γενικής Χειρουργικής με σκοπό την ολοκλήρωση της διαδικασίας προμήθειας των διατροφικών σκευασμάτων. Η κατάθεση του κ. ... αναφέρει ότι ο ίδιος αφενός είχε συχνή επαγγελματική επαφή με την προϊσταμένη, αφετέρου τον καλούσε 2-3 φορές τον μήνα στην κλινική με σκοπό την αξιολόγηση των ασθενών στους οποίους είχε τεθεί η ένδειξη χορήγησης διατροφικών σκευασμάτων. Η ίδια αμφισβητεί όλες τις παραπάνω καταθέσεις.

Συμπερασματικά οι καταθέσεις μαρτύρων συγκλίνουν στην άποψη ότι η προϊσταμένη είχε άμεση εμπλοκή στην διεκπεραίωση των συνταγών που αφορούσαν διατροφικά σκευάσματα. Η κ... κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση και ευθέως αμφισβήτησε αυτές τις καταθέσεις. Πάντως, οι καταθέσεις μαρτύρων και το γεγονός ότι α) ο γιος της κ... ήταν μέτοχος εταιρείας που αντιπροσώπευε διαροφικά σκευάσματα και β) τα διατροφικά σκευάσματα που χορηγούσε η Κλινική της Γενικής Χειρουργικής προέρχονταν αποκλειστικά από αυτή την εταιρεία υποδηλώνουν κατευθυνόμενη συνταγογραφία. Στην περίπτωση αυτή εγείρεται θέμα ηθικής τάξης.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου