Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Λίγα βήματα πριν τη λειτουργία της επέκτασης του Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Τον επόμενο μήνα εκτιμά η Διοίκηση του Νοσοκομείου πως θα λειτουργήσει το κτήριο της επέκτασης που θα στεγάσει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και την Παιδιατρική Κλινική.
Εντός των επόμενων ημερών στο Ρέθυμνο θα έρθει μηχανικός της ΔΕΠΑΝΟΜ που παρακολουθεί το έργο για να εξετάσει τις τελευταίες λεπτομέρειες και στη συνέχεια όπως υποστηρίζει ο Διοικητής του Ιδρύματος, Γιώργος Μοσχοβάκης, θα ξεκινήσει η μετεγκατάσταση των Τμημάτων.
Στόχος είναι στο τέλος Ιανουαρίου να καταστεί λειτουργικό το κτήριο και σταδιακά να γίνει η μετεγκατάσταση.

Παράλληλα, θα γίνει εκπαίδευση του προσωπικού που θα εργάζεται στη νέα πτέρυγα. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει εκπαίδευση των νοσηλευτών της παιδιατρικής για να δουν πως λειτουργεί το νέο ηλεκτρονικό σύστημα.
Σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό η νέα πτέρυγα θα λειτουργήσει με τον υπάρχοντα των δυο τμημάτων, ωστόσο υπάρχει η πρόβλεψη μέσω του ΕΣΠΑ να αγοραστεί ο σύγχρονος ιατρικός εξοπλισμός, κάτι που όμως δεν προβλέπεται να γίνει πριν περάσει ένας χρόνος.
Το διαχειριστικό έλεγχο τον έχει η ΔΕΠΑΝΟΜ στο συγκεκριμένο θέμα όπως σημειώνει ο Διοικητής του Ιδρύματος.
Όσο για την αξιοποίηση των χώρων όπου τώρα λειτουργούν τα επείγοντα και η Παιδιατρική, ο κ. Μοσχοβάκης σημειώνει πως «σε ένα μεγάλο μέρος της νυν Παιδιατρικής Κλινικής θα γίνουν εξωτερικά ιατρεία και στα επείγοντα ένα μέρος θα πάρει η Διοικητική υπηρεσία, ένα μέρος θα πάρει το ακτινοδιαγνωστικό και υπάρχει και ένα τμήμα που ακόμη το συζητάμε αν θα πάει η αιμοδοσία ή άλλο τμήμα».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου