Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ελλείψεις στη χειρουργική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Οι ελλείψεις σε βασικά υλικά στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου παραμένουν παρά τα όσα αισιόδοξα ανέφερε προχθές ο γ.γ. του υπουργείου υγείας Ν. Πολύζος.


Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στη Χειρουργική υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε υλικά όπως αποστειρωμένες μπλούζες για τα χειρουργεία, κάποια νούμερα σε ράμματα και άλλα υλικά. Το γεγονός βέβαια προκαλεί εντύπωση για το πώς «ξεμένει» από βασικά υλικά ένα νευραλγικό τμήμα του Νοσοκομείου, τη στιγμή που θα κληθεί να αντιμετωπίσει και επείγοντα περιστατικά. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι η Διοίκηση έχει ενημερωθεί εδώ και καιρό για τις ελλείψεις που υπάρχουν ωστόσο δεν έχει προχωρήσει σε καμία κίνηση με αποτέλεσμα το άγχος του προσωπικού μην τύχει έκτακτο περιστατικό εκτός από τα προγραμματισμένα και δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν «χτυπάει κόκκινο».


Από την πλευρά της η Διοίκηση απαντά πως την ευθύνη για την καταγραφή των αναγκών και κατ’ επέκταση την ενημέρωση της Διοίκησης για να γίνουν παραγγελίες την έχουν οι υπεύθυνοι του χειρουργείου. Όπως μας είπε ο Διοικητικός Διευθυντής Σαράντης Σαραντόπουλος, η «Διοίκηση δεν ενημερώθηκε παρά μόνο πρόσφατα πως οι ρόμπες είναι φθαρμένες και χρειάζονται αντικατάσταση, κάτι που θα έπρεπε να γίνει καιρό πριν για να γίνει η σχετική παραγγελία».

Ωστόσο είπε πως θα γίνει παραγγελία για τις ρόμπες μιας χρήσης για να μην υπάρχει πρόβλημα στην κλινική. Δηλώνει επίσης πως δεν έχει λάβει γνώση για άλλες ελλείψεις. «Κάποιοι ίσως σαμποτάρουν την προσπάθεια που γίνεται στο Νοσοκομείο και εξυπηρετούν συμφέροντα», μας είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου