Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ικανοποιημένος ο Γ.Γ. του υπουργείου από τα νοσοκομεία της Κρήτης

Ικανοποιημένος από τη λειτουργία των νοσοκομείων της Κρήτης εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Νίκος Πολύζος, μετά το τέλος σύσκεψης των διοικητών των νοσοκομείων του νησιού, που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά. «Τα νοσοκομεία της Κρήτης και όλης της Ελλάδας έχουν κάνει μια τεράστια προσπάθεια τους τελευταίους τρεις μήνες για να καλύψουν το χαμένο έδαφος των τελευταίων τριών χρόνων. Νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειαζόμαστε και άλλα πράγματα. Είναι σε συνεχή παρακολούθηση, οι συναντήσεις θα επαναλαμβάνονται κάθε μήνα» τόνισε σε δηλώσεις αμέσως μετά τη σύσκεψη ο κ. Πολύζος.


Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που γίνονται ώστε να πέσει το κόστος της προμήθειας των υλικών από τα νοσοκομεία. «Όλα τα υλικά αγοράζονται στην καλύτερη ποιότητα, στην καλύτερη δυνατή τιμή. Και πιστέψτε με ότι οι τιμές έχουν πέσει κατά 20% χωρίς να πέσει η ποιότητα. Καμιά έκπτωση στην ποιότητα, καμιά. Έκπτωση στις τιμές, όμως, πιστεύω ότι συμφωνείτε πως χρειάζεται» επεσήμανε.

Ο κ. Πολύζος έκανε ακόμα γνωστό ότι όλοι οι διαγωνισμοί για την ιατρική τεχνολογία θα προωθηθούν τον Ιανουάριο ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη απόφαση για 3.000 προσλήψεις, που θα καλύψουν κενά στο χώρο της Υγείας. Όπως συμπλήρωσε, από τους καλλικρατικούς δήμους όλης της Περιφέρειας το υπουργείο έχει ζητήσει προσωπικό 3.000 υπαλλήλων που θα καλύψουν τα κενά μη ιατρικού και μη νοσηλευτικού προσωπικού.

Απαντώντας στο ερώτημα για το ενδεχόμενο συγχώνευσης νοσοκομείων της Κρήτης, είπε: «Το έχει δηλώσει ο υπουργός ότι δεν υπάρχουν συγχωνεύσεις πριν μελετηθούν όλα και πριν γίνει διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες. Αυτό που ζητάμε από τους διοικητές είναι συνεργασία, οι στόχοι είναι κοινοί».

Στη σύσκεψη, εκτός από τους διοικητές των νοσοκομείων του νησιού, συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο διοικητής της υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Μάνος Φραγκιαδουλάκης, και ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου