Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ποινικές διώξεις σε γιατρούς για μίζες.Υπόθεση DePuy

Στην άσκηση ποινικών διώξεων για σειρά κακουργηματικών πράξεων σε βάρος έξι γιατρών που φέρονται να είναι αποδέκτες μιζών από τα «μαύρα ταμεία» της DePuy International (θυγατρική της Johnson&Johnson,) προχωρά η εισαγγελία Εφετών της Αθήνας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, από έρευνα που διενεργήθηκε από εισαγγελέα Εφετών προέκυψε ότι οι έξι …λειτουργοί του Ιπποκράτη, προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα της παραπάνω εταιρείας λάμβαναν ως αντάλλαγμα ποσοστό 23-30% επί της τιμής τους. Και αυτό τη στιγμή που το ελληνικό Δημόσιο τα πλήρωνε μέχρι και 30% ακριβότερα. Όλα γίνονταν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σε συνεργασία των επιόρκων γιατρών με τα μέλη διοικητικών συμβουλίων των νοσοκομείων!

Πλέον, η εισαγγελία Εφετών της Αθήνας έχει δώσει παραγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των έξι γιατρών για τα αδικήματα της δωροδοκίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ονόματα των γιατρών που εμπλέκονται στην υπόθεση καταγράφονταν σε λίστα την οποία απέστειλαν στην εισαγγελία οι Βρετανικές αρχές, μετά από εσωτερικό έλεγχο που διενεργήθηκε στην εταιρεία Johnson & Johnson.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκαν περίεργες εκροές μεγάλων χρηματικών ποσών με αποδέκτες πρόσωπα στην Ελλάδα.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν συμμετοχή και άλλων γιατρών και στελεχών δημοσίων νοσοκομείων στο κύκλωμα της μίζας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου