Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Από Παθολόγος... Ογκολόγος χωρίς εξετάσεις!

Φωτογραφική διάταξη προς όφελος "ημετέρων" γιατρών καταγγέλλει η εταιρία Παθολόγων Ογκολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) στρεφόμενη εναντίον του νέου πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου υγείας σε διάταξη του οποίου επιχειρείται να δοθεί η δυνατότητα σε Παθολόγους να αποκτήσουν τον τίτλο του Ογκολόγου Παθολόγου χωρίς να δώσουν εξετάσεις στην αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου προσκομίζοντας μια απλή βεβαίωση ότι εργάστηκαν για 3 χρόνια σε Ογκολογικό Νοσοκομείο πριν το 2002
Δείτε το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας εδώ
Δείτε το άρθρο & τα σχόλια των Ογκολόγων Παθολόγων επί του επίμαχου άρθρου του πολυνομοσχεδίου στην ανοιχτή διαβούλευση του Υπουργείου υγείας.

Δείτε την απάντηση της ΕΟΠΕ στην επιστολή καταγγελία του συλλόγου Νοσηλευτών Ρεθύμνου για τις χημειοθεραπείες στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου οι οποίες γίνονται χωρίς την παρουσία ειδικευμένου Ογκολόγου Παθολόγου.

Βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα!
 
Ας αποφασίσουν τι θέλουν οι κύριοι της ΕΟΠΕ.
 Γιατί στην περίπτωση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου μας λένε, ότι αφού δεν υπάρχει Ογκολόγος καλός είναι και ο Παθολόγος και μπορεί να χορηγεί χημειοθεραπείες στους ασθενείς.
Αναρωτιέμαι τελικά μήπως ο καημός τους είναι ο τύπος και ο τίτλος και  όχι η ουσία, που στην προκειμένη περίπτωση είναι: ότι χημειοθεραπεία σε ασθενή δίνει ο Ογκολόγος Παθολόγος και κανένας άλλος,όπως την αρθροπλαστική την κάνει ο Ορθοπεδικός και όχι ο Γενικός Χειρουργός αν δεν υπάρχει Ορθοπεδικός.

Τους πειράζει που κάποιοι θα χρησιμοποιούν τον τίτλο του Ογκολόγου Παθολόγου χωρίς να έχουν πάρει την ειδικότητα δίνοντας εξετάσεις και καλά κάνουν που τους πειράζει, δεν είναι δίκαιο.
Αναρωτιέμαι γιατί δεν τους πειράζει που αυτή τη στιγμή σε πολλά Νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα, υπάρχουν καρκινοπαθείς που κάνουν χημειοθεραπείες χωρίς την παρουσία ειδικού Ογκολόγου Παθολόγου?Μήπως επειδή δεν χρησιμοποιούν τον τίτλο?
Άραγε οι Ογκολόγοι Παθολόγοι που σχολιάζουν και διαμαρτύρονται για το επίμαχο άρθρο, γνωρίζουν για το περιεχόμενο της απάντησης του ΔΣ της ΕΟΠΕ στην καταγγελία του συλλόγου Νοσηλευτών?
Μήπως, έστω και εκ των υστέρων, πρέπει να παρέμβουν σε όλες τις περιπτώσεις που δεν χορηγείται η χημειοθεραπεία στους ασθενείς από τους αρμόδιους ειδικούς Ογκολόγους Παθολόγους, αλλά από απλούς Παθολόγους, όπως γίνεται στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου μέχρι και σήμερα, παρά τις επιστολές καταγγελίες του Συλλόγου Νοσηλευτών προς όλους τους αρμόδιους και την ΕΟΠΕ(Ογκολογική εταιρεία)
Οι μόνοι που μπορούν να δώσουν απαντήσεις είναι οι ίδιοι οι Ογκολόγοι Παθολόγοι και η ΕΟΠΕ.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου