Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Stagers: Οργή για τα όσα ισχυρίζεται η Διοίκηση για την απασχόλησή τους

Απαξιωτική χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι με συμβάσεις stage την απάντηση του Διοικητή Ρεθύμνου, Γιώργου Μοσχοβάκη στην Κρητική Επιθεώρηση σχετικά με το τι προτίθεται να κάνει με την απασχόληση των έξι stagers που έχουν δικαιωθεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και σύμφωνα με την απόφαση το Νοσοκομείο οφείλει να τους απασχολεί στις θέσεις εργασία που κατείχαν.


Υπενθυμίζουμε πως ο κ. Μοσχοβάκης μας είπε πως δεν έχει οικονομική δυνατότητα να πληρώνει τους συγκεκριμένους εργαζόμενους, αλλά ότι μάλλον τελικά θα τους απασχολεί εφόσον υπάρχει δικαστική απόφαση, χωρίς αποδοχές όμως!

Σε επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλαν στην εφημερίδα μας οι εργαζόμενοι «με κατ’ επίφαση συμβάσεις μαθητείας (stage)» όπως υπογράφουν, αναφέρουν:

«Αναφερόμαστε στην συνοπτική και όλως απαξιωτική απάντηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνης, κ. Γεωργίου Μοσχοβάκη, που δημοσιεύθηκε στο από 10.2.2011 φύλλο της τοπικής ημερήσιας εφημερίδας του Ρεθύμνου «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ», απάντηση που δεν διαφοροποιείται από αυτήν των λοιπών αρμοδίων του ανωτέρω Νοσοκομείου. Η απάντηση αυτή μόνο στις προσωπικές φοβίες των ιθυνόντων του Νοσοκομείου μπορεί να αποδοθεί, φοβίες που σχετίζονται με την πιθανή απόδοσή σε αυτούς ευθυνών για το γεγονός ότι θα συμμορφωθούν προς τις επιταγές του νόμου και της δικαστικής απόφασης που μας δικαιώνει.

Αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι στο πλαίσιο ενός κράτους δικαίου και μίας ευνομούμενης πολιτείας, κάποια εκτελεστικά όργανα μπορούν να παραβλέπουν και να παραφράζουν το νόμο και τις αποφάσεις των Δικαστηρίων, κατώτερων και ανώτερων. Αν και η περί ης ο λόγος απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών είναι σαφέστατη περί των ενεργειών που πρέπει να ακολουθηθούν στο μετά τη δημοσίευσή της διάστημα, η Διοίκηση του Νοσοκομείου οχυρώνεται πίσω από την προσχηματική δικαιολογία ότι δήθεν δεν διαθέτει τα απαραίτητα κονδύλια προς πληρωμή μας και ότι αδυνατεί να τα εξεύρει. Μας καλεί δε να απασχοληθούμε χωρίς καταβολή αποδοχών και χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, πρόταση που συνιστά από μόνη της παράβαση σειράς νομοθετικών διατάξεων, για την οποία ο μικρότερος εργοδότης θα βρισκόταν στο στόχαστρο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, των Δικαστηρίων και του ΙΚΑ.

Μας γεννάται όμως το ακόλουθο ερώτημα: Πώς είναι δυνατόν το Νοσοκομείο Ρεθύμνου να μην μπορεί να εξεύρει τα ανωτέρω κονδύλια, ενώ παράλληλα βρίσκει κονδύλια για την πληρωμή του εργολάβου που έχει αναλάβει την καθαριότητα του Νοσοκομείου ώστε μέσω αυτού να καταβάλει αποδοχές σε δήθεν «εργαζόμενους καθαριότητας» που απασχολεί εν τοις πράγμασι ως διοικητικούς υπαλλήλους προς αναπλήρωσή μας; Πώς είναι δυνατόν να ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να γνωρίζει πώς θα μας απασχολήσει, και παράλληλα να αποφεύγει να έρθει σε επικοινωνία με άλλες αρχές του δημοσίου τομέα που έχουν επίσης εξαναγκασθεί με δικαστικές αποφάσεις να απασχολούν και να αμείβουν εργαζόμενους με συνθήκες όμοιες προς τις δικές μας;

Όλα, λοιπόν, τα υπό της Διοίκησης του Νοσοκομείου ισχυριζόμενα μόνο οργή και κοινωνική κατακραυγή μπορούν να προκαλέσουν. Καλούμε, λοιπόν, το σύνολο των αρχών υγείας της Περιφέρειας Κρήτης και της Ελλάδας εν γένει να μας στηρίξουν στον αγώνα μας. Απευθύνουμε δε έκκληση προς τις αρχές του Νομού Ρεθύμνου όπως βοηθήσουν στη γρηγορότερη διευθέτηση του παρόντος θέματος».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου