Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

"Πρεμιέρα" για την Καρδιοχειρουργική - Έργα 21εκ. ευρώ στο ΠΑΓΝΗ

Η πρώτη στεφανιογραφία έγινε σήμερα στο νέο κτίριο της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής στο ΠΑΓΝΗ, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά τη λειτουργία του τετάρτου ορόφου.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, με τη συμμετοχή του Παναγιώτη Βάρδα, του γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Θανάση Καρούντζου, του ΔΥΠΕάρχη Μάνου Φραγκιαδουλάκη και του διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Νίκου Κοκκίνη, εκφράστηκε εκ μέρους όλων η ικανοποίηση για τη σημερινή "πρεμιέρα" της καρδιοχειρουργικής, ενώ όλοι ευχήθηκαν "το συντομότερο να υπογράψει άμεσα η Α. Διαμαντοπούλου την πρόσληψη του διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής".


Ωστόσο, τονίστηκε ότι σε περίπτωση που καθυστερήσει πολύ η τοποθέτηση του διευθυντή, τότε η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ θα εξετάσει το ενδεχόμενο προσωρινής πρόσληψης επιστημονικού συνεργάτη για να μπορέσει να ξεκινήσει η λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής, έστω και με μία επέμβαση την εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που ακολούθησε μεταξύ των Θ. Καρούντζου, Μ. Φραγκιαδουλάκη και στελεχών του νοσοκομείου παρουσιάστηκαν τρεις μελέτες, οι οποίες εκπονήθηκαν από την τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου μέσα σε δύο μόλις μήνες, και αφορούν έργα του ΕΣΠΑ.

Οι μελέτες αφορούν:

ανακατασκευή των κτιριακών υποδομών

αναβάθμιση λειτουργιών υπηρεσιών προς τον πολίτη

εξοικονόμηση ενέργειας - φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις

Στον τρίτο άξονα, περιλαμβάνεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, η χρήση υγραερίου αντί για πετρέλαιο θέρμανσης, η εγκατάσταση λαμπτήρων χαμηλής κατανάλωσης, η ανάκτηση ενέργειας από τους καυστήρες λεβήτων, καθώς και η εγκατάσταση ηλιακών συσσωρευτών για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η εξοικονόμηση πόρων από τις παρεμβάσεις αυτές, εκτιμάται να αγγίξει τα 1,2 εκ. ευρώ ετησίως.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου