Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΝΟΔΕ: 7 καίρια ερωτήματα για τη λειτουργία του ΠΑΓΝΗ


Σε σειρά καταγγελιών και ερωτημάτων που αφορούν στην λειτουργία του ΠΕΠΑΓΝΗ, στον τρόπο που γίνονται οι προμήθειες “με κακής ποιότητας υλικά σε πολύ υψηλές τιμές”, στις σοβαρές ελλείψεις υγειονομικού υλικού (σύριγγες, συσκευές ορού, βαμβάκι, ινσουλίνη κ.λπ), στις πολυήμερες καθυστερήσεις γνωματεύσεων στα πρωινά ιατρεία σε αντίθεση με τα απογευματινά που οι γνωματεύσεις γίνονται άμεσα κ.λπ στην κλειστή Καρδιοχειρουργική Κλινική κ.α., αναφέρεται η Επιτροπή Υγείας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου σε χθεσινή ανακοίνωση.




Καταγγέλλουν τον τρόπο που λειτουργεί το ΠΕΠΑΓΝΗ

Στην ανακοίνωση η ΝΟΔΕ θέτει τα εξής ερωτήματα ζητώντας απαντήσεις από την Διοίκηση.

Μεταξύ άλλων σημειώνεται:

1. Γιατί συνεχίζουν να στοιβάζονται οι ασθενείς στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, όταν το νέο κτήριο –επέκταση του ΤΕΠ έχει παραδοθεί από τη ΔΕΠΑΝΟΜ εδώ και δύο χρόνια; (υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε αποκαλέσει το ΤΕΠ του ΠαΓΝΗ κοτέτσι...)


2. Γιατί δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα η Νεφρολογική Κλινική, ενώ υπάρχει χώρος, εξοπλισμός και όλα είναι έτοιμα; 


3. Τι συμβαίνει με την ανάπτυξη της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής; Τι και ποιος αλήθεια δεν επιτρέπουν την λειτουργία της; Ο όροφος και ο εξοπλισμός έχουν παραδοθεί στο νοσοκομείο εδώ και ενάμιση χρόνο. Παρʼ όλα αυτά οι ασθενείς συνεχίζουν να μετακινούνται στην Αθήνα για δώσουν λύση στο πρόβλημα υγείας τους.


4. Τι γίνεται με τις προμήθειες; Ενώ οι συζητήσεις για μείωση των δαπανών στο χώρο της υγείας συνεχίζονται επ΄αόριστον, το υφιστάμενο σύστημα προμηθειών υγείας στο ΠαΓΝΗ δεν φαίνεται να μπορεί κανείς να το αγγίξει. 5. Οι ελλείψεις βασικών υλικών και φαρμάκων αποτελούν καθημερινό βραχνά για το προσωπικό του νοσοκομείου, που καθημερινά καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για να κρατήσει σε ασφαλή λειτουργία το νοσοκομείο. Το λίγο προσωπικό που υπάρχει αντί να τρέχει να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών τρέχει να βρει υλικά πχ σύριγγες, συσκευές ορού, βαμβάκι, τραχειοσωλήνες, ινσουλίνη, ηπαρίνη κλπ


6. Ποια η λογική της καθυστέρησης για 10ήμερο περίπου γνωμάτευσης, πχ αξονικών, που γίνονται στα πρωινά ιατρεία, ενώ είναι γνωστό πως οι ίδιες εξετάσεις στα απογευματινά ιατρεία αποδίδονται άμεσα; Μήπως επειδή τα απογευματινά ιατρεία στο Νοσοκομείο αποτελούν τμήμα της ιδιωτικοποίησης των δημοσίων νοσοκομείων;


7. Οι πρωτόγνωρες καταστάσεις εκφοβισμού και εκβιασμού από την διοίκηση του νοσοκομείου, έχουν δημιουργήσει τέτοιο κλίμα δυσαρέσκειας στους εργαζόμενους (ιατρούς , νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό) ώστε να επηρεάζεται αρνητικά το έργο τους . Νοσηλευτικό προσωπικό μετακινείται παράνομα από τη θέση τους ρουσφετολογικά και παρά τις απαγορευτικές υπουργικές εγκυκλίους. 
Οι ερωτήσεις αφορούν τους υπευθύνους και αν δεν έχουμε ικανοποιητικές απαντήσεις σύντομα θα επανέλθουμε με σοβαρά στοιχεία”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου