Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Προσλήψεις προσωπικού το αίτημα στον υπουργό Υγείας

Στην Κρήτη βρίσκεται από χθες ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο οποίος αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία του νησιού.

Η επίσκεψη του κ. Ανδρέα Λοβέρδου πραγματοποιείται στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, με το νοσοκομείο της Λεμεσού, ωστόσο είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους διοικητές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και τις Ενώσεις γιατρών να του θέσουν τα καθημερινά ζητήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι ίδιοι, αλλά και οι ασθενείς.


Ο υπουργός Υγείας βρίσκεται από χθες στο Ηράκλειο και η σημερινή εκδήλωση αδελφοποίησης θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι σε ξενοδοχείο της πόλης.

Εκεί θα βρίσκεται ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μοσχοβάκης, ο οποίος προτίθεται να συζητήσει με τον κ. Λοβέρδο το σοβαρό ζήτημα της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ενόψει, μάλιστα, και της λειτουργίας της νέας πτέρυγας στα τέλη του τρέχοντος μηνός, ο διοικητής θα επιδιώξει να εξασφαλίσει τη διαβεβαίωση του υπουργού για την πρόσληψη προσωπικού, σε μια προσπάθεια να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας και αντιμετώπισης των περιστατικών τόσο στο παλιό όσο και στο νέο κτίριο του νοσοκομείου.

Ένωση Γιατρών: «Πώς θα λειτουργήσει η νέα πτέρυγα;»

Μόλις έγινε γνωστή η επίσκεψη του υπουργού Υγείας στην Κρήτη, κινητοποίηση υπήρξε και στις τάξεις της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, οι οποίοι επίσης θα επιδιώξουν συνάντηση μαζί του. «Είναι μια καλή ευκαιρία να θέσουμε στον υπουργό το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού» ανέφερε στα «Ρ.Ν» ο πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών κ. Γιάννης Σαριδάκης και συνέχισε: «Σε λίγες μέρες παραδίδεται η νέα πτέρυγα, όμως κανένας δεν μας λέει πως θα λειτουργήσει. Το προσωπικό δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ούτε καν στις υπάρχουσες κλινικές. Πρέπει άμεσα να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού που παραμένουν σε εκκρεμότητα».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου