Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Με επίσχεση εργασίας προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Με επίσχεση εργασίας προειδοποιεί το «Παγκρήτιο Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και Εθελοντών Αιμοδοτών» εξαιτίας της μη καταβολής των δεδουλευμένων. Στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Δευτεροβάθμιας Ομοσπονδίας του ΕΚΑΒ (Π.Ο.Π.Ε.Κ.Α.Β.) που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, συζητήθηκε η μη καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων του ΕΚΑΒ καθώς επίσης και η μη καταβολή του επιδόματος στολής.


Οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους, η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο κ. Δημοσθένη Κατσούγκρη και τον γενικό γραμματέα κ. Παπουτσάκη Κωνσταντίνο, εκ μέρους το Δ.Σ. αναφέρουν: «Πρέπει να τονίσουμε ότι η στολή είναι ένα απαραίτητο μέσον ατομικής προστασίας των εργαζομένων και χρειάζεται, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, συντήρηση αλλά και αντικατάσταση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι έχουν να μας καταβληθούν δεδουλευμένα χρήματα (τα νυχτερινά, τα Σαββατοκύριακα, και οι αργίες) από τον μήνα Δεκέμβριο 2010 καθώς και τα εκτός έδρας, τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί, είναι απλήρωτα από τον Σεπτέμβριο 2010.

Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης το κάθε ευρώ είναι πλέον πολύ χρήσιμο στους εργαζόμενους, αφού οι περισσότεροι έχουν αυξημένες υποχρεώσεις (δάνεια, ενοίκια λογαριασμούς που τρέχουν) και μετά από τις μειώσεις που έγιναν, για μια κρίση που δεν την δημιούργησαν οι εργαζόμενοι αλλά τελικά την πλήρωσαν εκείνοι θεωρούμε ως υποχρέωσή μας να προβούμε σε αυτήν την ενέργεια. Το σωματείο μας, σε συνεννόηση με την Δευτεροβάθμια Ομοσπονδία μας (ΠΟΠΕΚΑΒ), εάν δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα θα συμμετέχει στην επίσχεση εργασίας».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου