Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Τι σημαίνει ο "Καλλικράτης" για το νοσοκομείο Ρεθύμνου

Πολλά σενάρια κυκλοφορούν μετά την ανακοίνωση του υπουργού υγείας Ανδρέα Λοβέρδου ότι η συζήτηση για τον «Καλλικράτη» στα Νοσοκομεία θα ξεκινήσει την 1η Απριλίου και οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν τον Ιούλιο.


Οι πληροφορίες και οι φόβοι για στασιμότητα ή ακόμη και για υποβάθμιση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου με κλείσιμο κάποιων κλινικών και την ταυτόχρονη αναβάθμιση γειτονικών νοσοκομείων που άλλωστε υπάρχουν εδώ και καιρό, τώρα με τις συγχωνεύσεις βρίσκουν «πάτημα».

Υπάρχουν εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για αναβάθμιση κλινικής στο Νοσοκομείο Χανίων και κλείσιμο της αντίστοιχης του Ρεθύμνου, στο πλαίσιο του «Καλλικράτη», ωστόσο επίσημα τίποτα δεν επιβεβαιώνεται.

Ο χάρτης της υγείας μας είπε ο κ. Μοσχοβάκης θα βασίζεται σε συγκεκριμένα στοιχεία και δεδομένα και η εκτίμησή του είναι πως το Νοσοκομείο δεν θα υποβαθμιστεί αλλά αντίθετα θα μπορέσει να έχει αναβάθμιση. Μάλιστα χαρακτήρισε τα σενάρια «λουκέτων» ως επιστημονική φαντασία.

Το γεγονός ότι είναι το μοναδικό νοσοκομείο στο νομό, ότι υπάρχει πανεπιστήμιο, ότι η προσβασιμότητα σε άλλα νοσοκομεία δεν είναι εύκολη, αλλά και η ίδια η προσφορά του νοσηλευτικού ιδρύματος που αναλαμβάνει και μεγάλα περιστατικά όταν χρειαστεί, για τον κ. Μοσχοβάκη είναι σοβαρά στοιχεία που εκτιμά πως θα ληφθούν υπόψη από το υπουργείο ενόψει του σχεδίου συγχωνεύσεων.

Επίσης θεωρεί πως αν είναι να υποβαθμιστεί κάποιο νοσοκομείο στην Κρήτη, αυτό θα είναι μάλλον στα ανατολικά του νησιού, στην περιοχή του Λασιθίου, όπου υπάρχουν περισσότερα από ένα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου