Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Συνεχίζουν τον αγώνα οι εργαζόμενοι με stage του Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Όλα τα νόμιμα ένδικα μέσα θα ακολουθήσουν οι έξι εργαζόμενοι με πρόγραμμα stage στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, προκειμένου το ίδρυμα, που αρνείται να τους απασχολήσει παρά το γεγονός της δικαστικής απόφασης, να τους καταβάλει το αντίστοιχο πρόστιμο λόγω της μη εκτέλεσης δικαστικής απόφασης.


Οι εργαζόμενοι των stage που σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών πρέπει να απασχολούνται στο Νοσοκομείο και αυτό να καταβάλει ως εργοδότης τις αποδοχές και τις ασφαλιστικές τους εισφορές, βρίσκουν μπροστά τους τον «τοίχο» της Διοίκησης.

Όπως έχει δηλώσει στην Κρητική Επιθεώρηση ο Διοικητής Γιώργος Μοσχοβάκης, το Νοσοκομείο δεν έχει τα χρήματα να πληρώσει τους εργαζόμενους και ούτε υπάρχει νόμος όπως υποστηρίζει που να το διευκρινίζει αυτό.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν μέσω του δικηγόρου τους, Θανάση Μαντά πως εφόσον υπάρχει η δικαστική απόφαση έχουν δικαιωθεί και επιβάλλεται μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης επί της κύριας αγωγής να απασχολούνται και να αμείβονται.
Η απόφαση δεν έχει εκτελεστεί λόγω ατολμίας τονίζει ο ίδιος κάτι που συνιστά παράβαση καθήκοντος.

Πριν λίγες ημέρες οι εργαζόμενοι πήγαν με δικαστικό επιμελητή στον Διοικητή του νοσοκομείου ζητώντας την απασχόληση και την καταβολή αποδοχών και ασφαλιστικών εισφορών, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση των οριστικών ασφαλιστικών μέτρων. Κατά την προσέλευση του δικαστικού επιμελητή στο νοσοκομείο, όπως υποστηρίζουν, η αντιμετώπιση του διοικητή ήταν ακριβώς η ίδια. Αρνήθηκε να εκτελέσει την απόφαση επικαλούμενος ότι δε μπορεί να βρει τον τρόπο. Αρνήθηκε επίσης σύμφωνα με τον κ. Μαντά να υπογράψει την έκθεση του δικαστικού επιμελητή στην οποία γινόταν αναφορά, ότι αρνήθηκε να εκτελέσει την απόφαση. Επόμενη νομικά κατοχυρωμένη κίνηση των εργαζόμενων, η αγωγή διεκδίκησης προστίμου, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, που ορίζει ότι θα πρέπει να καταβάλλονται στον καθένα 300 ευρώ την ημέρα λόγω μη εκτέλεσης δικαστικής απόφασης.
Ούτως ή άλλως δηλαδή το Νοσοκομείο θα πληρώσει και μάλιστα πολλαπλάσια με το πρόστιμο.

Υπενθυμίζουμε ότι σχετικά με το θέμα υπάρχει και απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας κ. Κουτρουμάνη σε ερώτηση της βουλευτή Ρεθύμνου Όλγας Κεφαλογιάννη, ότι είναι υποχρεωμένο το Νοσοκομείο Ρεθύμνου να απασχολεί τους εργαζόμενους σύμφωνα με την απόφαση ασφαλιστικών μέτρων καταβάλλοντας τις αποδοχές και τις ασφαλιστικές εισφορές που δικαιούνται. «Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, ο Διοικητής θέτει τον εαυτό του υπεράνω νόμων, δικαστηρίων, υπουργών και βουλευτών, σε μια εποχή που όλος ο ρεθεμνιώτικος πληθυσμός ξέρει και ζει κάθε μέρα τις φοβερές ελλείψεις προσωπικού του νοσοκομείου, εις βάρος του», επισημαίνουν οι stagers.

ΠΗΓΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου