Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Στο ΕΣΥ από σήμερα τα πέντε νοσοκομεία του ΙΚΑ

Συγκεκριμένα, το πρώτο νοσοκομείο πηγαίνει στο “ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ” στα Μελίσσια, το Ογκολογικό πάει στον “Άγιο Σάββα”, το νοσοκομείο “Παναγία” της Θεσσαλονίκης πάει στον “Άγιο Παύλο”, το Ημερήσιας Φροντίδας πάει στην Πολυκλινική και το νοσοκομείο ΙΚΑ της Πατησίων πάει στην “Αγία Όλγα”.

Ωστόσο, η πλήρης λειτουργία των δομών αναμένεται να ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου, καθώς χρειάζεται μια περίοδος προσαρμογής για να διευκολυνθούν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, οι οποίοι έως τις αρχές του φθινοπώρου θα συνεχίσουν να συνταγογραφούν τα φάρμακά τους, όπως και σήμερα.
Τις ανακοινώσεις αυτές έκανε χθες ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια της εφ' όλης της ύλης συνέντευξης Τύπου για το θέμα της λειτουργίας του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), που αρχίζει από σήμερα. Ταυτόχρονα, δήλωσε ότι η ενοποίηση των κλάδων Υγείας ήταν ένα αίτημα ετών και τόνισε ότι σε καμία χώρα του κόσμου, ο ίδιος οργανισμός παρέχει σύνταξη και υγειονομική περίθαλψη μαζί.
Ένας από τους στόχους του ΕΟΠΥΥ είναι να υπάρχουν καλύτερες κι αναβαθμισμένες υπηρεσίες για τους πολίτες, περιορίζοντας σημαντικά τη σπατάλη. Μάλιστα, το 2011 αναμένονται σημαντικότερα αποτελέσματα μέσα και από τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ. Στόχος είναι να περιοριστούν οι δαπάνες για φάρμακο και οι δαπάνες για περίθαλψη γενικότερα κατά 1,5 δις ευρώ το 2011, έτσι ώστε το 2012 που θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη και ο ΕΟΠΥΥ, να έχουν περιοριστεί οι δαπάνες στα 7,2 δις ευρώ από 10,6 δις ευρώ που ήταν το 2009.
Εξάλλου, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι σήμερα, συνοδευόμενος από στελέχη του υπουργείου Υγείας, θα επισκεφθεί ο ίδιος προσωπικά τον εισαγγελέα πρωτοδικών, στον οποίο θα καταθέσει στοιχεία για διασπάθιση δημόσιου χρήματος και πρόσθεσε ότι θα προβεί στην ενέργεια αυτή για να υπογραμμίσει ότι ο ΕΟΠΥΥ και το ΕΣΥ θα πρέπει στο εξής να λειτουργούν με αίσθημα ευθύνης.
Στη συνέντευξη τύπου ανακοινώθηκε επίσης ότι ενοποιούνται οι φορείς πρόνοιας και από 91 γίνονται 22.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου