Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Κινητοποιήσεις για το ωράριο Νοσηλευτών

orario_nosilefton

Με αφορμή την εφαρμογή του 8ώρου αδιακρίτως και στους Νοσηλευτές των φορέων του ΕΣΥ σύμφωνα με το Ν.3979/2011 (ΦΕΚ Α΄138/16-06-2011) ο Σύλλογος Νοσηλευτών Αχαΐας – ΕΣΥ  σας επισημαίνει τα εξής:
         Ειδικότερα  για το νοσηλευτικό προσωπικό των φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας, που λειτουργούν σε 24ωρη βάση, εξακολουθεί να υπάρχει η νομοθετική δυνατότητα και πρόβλεψη για την  μείωση κατά μισή ώρα  ημερησίως  του ωραρίου
απασχόλησης λόγω ειδικών δυσμενών συνθηκών εργασίας του ως άνω προσωπικού σύμφωνα με το Ν. 1157/1981 άρθρο 2 παράγραφος 1.
        Το εν λόγω ζήτημα έχει ήδη επισημανθεί από την Ε.Ν.Ε. στο ΥΥΚΑ, στο Υπουργείο Οικονομικών, και στο Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με σχετικό έγγραφο (αρ. πρωτ.:  794/13-07-2011).
        Αλήθεια αναρωτιόμαστε  αμφισβητείται  από τη Διοίκηση το ειδικό καθεστώς των δυσμενών συνθηκών που καθημερινά εργάζονται οι Νοσηλευτές υπερβάλλοντας εαυτόν;  Ή μήπως αμφισβητείται ο εξοντωτικός φόρτος εργασίας τους που έσπευσε να εφαρμόσει το 40ωρο/εβδομάδα;
       Καλούμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να σκύψει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο ζήτημα που έχει προκύψει και άμεσα να επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς ωραρίου εργασίας, διαφορετικά είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε σε κλιμακούμενες κινητοποιήσεις για την προάσπιση των κεκτημένων μας.
Για το Δ.Σ. του ΣΥ.ΝΟ. Αχαΐας
Ο Πρόεδρος                                                  Η Γραμματέας
Αρβανίτης Γεώργιος                            Ζησιμοπούλου Μαρία







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου