Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Δηλώσεις Λοβέρδου για τους Νοσηλευτές...

Πρακτικά συνέντευξης Τύπου πολιτικής ηγεσίας ΥΥΚΑ 07.09.2011

Αναφορά του Υπουργού  στους Νοσηλευτές και την αναλογία Νοσηλευτών- νοσηλευομένων:

" Υπερδιπλάσιος αριθμός γιατρών από τον απαιτούμενο, από τον μέσο όρο των κρατών μελών του ΟΟΣΑ και στο ΕΣΥ. Ίσως θυμάστε τον κ. Μόσιαλο να δίνει τα στοιχεία – κύριε Πολύζο διορθώσετε με αν κάνω λάθος - για την αντιστοιχία ενός γιατρού προς ένα κρεβάτι. Ενώ ταυτοχρόνως ανεχόμαστε να υπάρχει ένας νοσηλευτής για 30 ασθενείς, όχι κρεβάτια. Και ανεχόμαστε αυτή την κακή αναλογία όταν  0,46 προς 1 κρεβάτι είναι η αναλογία στα κράτη μέλη του ΟΟΣΑ."

" Και τι θα γίνει με τα θέματα των ελλείψεων, που το ανορθολογικό κράτος παρήγαγε τις περασμένες δεκαετίες, από τους δήθεν ευαίσθητους; Τι θα γίνει; Βεβαίως απαντάμε, βεβαίως θα το παλέψουμε.
Πρώτον, κάθε μία πρόσληψη που θα μας δίνει δυνατότητα η κρίση και ο Υπουργός των Εσωτερικών - που έχει την ευθύνη της πορείας και τον οποίο σεβόμαστε και θα τον υποστηρίξουμε - θα είναι νοσηλευτή. Δεν υπάρχει περίπτωση να προσλάβουμε γιατρό.
Η ευαισθησία πρέπει να εκδηλώνεται εκεί όπου υπάρχει η μεγάλη ανάγκη. Ποιος τολμάει να δηλώσει ευαίσθητος, όταν αφήνει αυτό τον κόσμο να παλεύει με τα άγρια θηρία; Αφήνει τους νοσηλευτές με 30 ασθενείς; Ποιος τολμάει να λέει οτιδήποτε άλλο, όταν υπάρχει αυτή η πρώτιστη και μεγάλη ανάγκη; Κανείς δεν τολμάει να το πει αυτό όταν ανοίξει ο διάλογος με τους όρους της πραγματικότητας."

Τα έχουμε ακούσει πολλές φορές και από άλλους.
Κανείς δεν έχει κάνει το παραμικρό για να αλλάξει η αναλογία Νοσηλευτών - νοσηλευομένων.
Αντίθετα παρακολουθούμε την ψαλίδα να ανοίγει και τις συνθήκες εργασίας μας βάρδια με τη βάρδια να γίνονται χειρότερες.
Οι συνταξιοδοτήσεις καθημερινές και οι προσλήψεις μία στις δέκα αποχωρήσεις. 
Οι αμοιβές μας καθημερινά μειόνονονται ενώ μας ζητάνε να δουλέψουμε περισσότερο.
Η ζωή μας εξαθλιώνεται.
Ως πότε θα μας ζητούν να γίνουμε τρισυπόστατοι?

Θέλουμε πράξεις και όχι δηλώσεις που θα μείνουν δηλώσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου