Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Μειώνεται το προσωπικό του νοσοκομείου Ρεθύμνου

18 άτομα αποχωρούν ως το τέλος του χρόνου και ακόμα έντεκα το Φεβρουάριο - Αίτημα της διοίκησης στη ΔΥΠΕ για άμεση στελέχωση του νοσοκομείου


Με πολλά και σοβαρά προβλήματα λόγω έλλειψης προσωπικού, θα έρθει αντιμέτωπο ως το τέλος του χρόνου το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, καθώς πέντε άτομα θα συνταξιοδοτηθούν, ενώ την ίδια περίοδο λήγουν οι συμβάσεις δεκατριών ατόμων ανάμεσά τους γιατροί και νοσηλευτές.

Επιπλέον, το Φεβρουάριο θα ολοκληρωθεί η εργασιακή σχέση των έντεκα ατόμων που είχαν προσληφθεί με την έναρξη της λειτουργίας της νέας πτέρυγας και όπως επισημαίνει ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου, το νοσηλευτικό ίδρυμα θα «απογυμνωθεί» από ανθρώπινο δυναμικό που είναι άκρως απαραίτητο για την αποτελεσματική λειτουργία του ιδρύματος και την ποιοτική εξυπηρέτηση των ασθενών.
Ειδικότερα λήγει το Δεκέμβριο για οχτώ νοσηλευτές η σύμβαση εργασίας, πέντε γιατροί που είναι επικουρικό προσωπικό ανάμεσά τους μαιευτήρας, ορθοπεδικός, χειρουργός και ωτορινολαρυγγολόγος ολοκληρώνουν την «θητεία» τους ενώ συνταξιοδοτούνται και πέντε διοικητικοί υπάλληλοι.
Ήδη, η διοίκηση του Γ.Ν.Ρ. έχει αποστείλει σχετικό έγγραφο στην ΔΥΠΕ, όπου αναφέρει αναλυτικά τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει σε δύο μήνες το ίδρυμα, το οποίο δεν θα μπορεί πλέον αποτελεσματικά να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των ασθενών.
Επιπλέον, στο έγγραφο επισημαίνεται και το καθήκον του νοσοκομείου να εξυπηρετήσει τους νεφροπαθείς που μέχρι πρότινος έκαναν τις θεραπείες τους στην ιδιωτική κλινική Ασκληπιός, η οποία έβαλε λουκέτο, κάτι που όπως υποστηρίζει ο διοικητής του νοσοκομείου θα γίνει με μεγάλη δυσκολία, καθώς ακόμα και αν σχεδιάζεται ο προγραμματισμός τρίτης βάρδιας για αιμοκάθαρση, η έλλειψη νοσηλευτών δημιουργεί νέο βραχνά. Αντίστοιχα, σύμφωνα με το διοικητή είναι και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στη μαιευτική κλινική.
Ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου θα έχει τη Δευτέρα συνάντηση με το διοικητή της ΥΠΕ Κρήτης, προκειμένου να του θέσει υπ’ όψιν τα ζητήματα που προκύπτουν και που άπτονται άμεσης λύσης.
Ειδικότερα, ο κ. Γιώργος Μοσχοβάκης, μιλώντας στα «Ρεθεμνιώτικα Νέα», μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα έρθουμε αντιμέτωποι σύντομα με τρομακτικές ελλείψεις σε προσωπικό. Συνταξιοδοτούνται κάποιοι, σε κάποιους άλλους λήγουν οι συμβάσεις και τέλη του χρόνου θα έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα. Πρόκειται για διοικητικούς υπαλλήλους, νοσηλευτές και γιατρούς. Άρα 18 θέσεις θα μείνουν κενές στο τέλος του χρόνου.

Επίσης λήγουν το Φεβρουάριο οι οχτάμηνες συμβάσεις νοσηλευτικού προσωπικού των 11 ατόμων που είχε προσληφθεί με την έναρξη λειτουργίας της νέας πτέρυγας. Φοβάμαι ότι θα έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα με τις ελλείψεις αυτές.

Ήδη έχω αποστείλει σχετικό έγγραφο στη ΔΥΠΕ, όπου αναφέρω τα προβλήματα που θα υπάρξουν, ενώ τη Δευτέρα θα έχω συνάντηση και με το διοικητής της ΥΠΕ κ. Πανικο Καρατζή για να του τα επαναλάβω. Θα ζητήσω νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό το δυνατόν συντομότερο.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε από τα πλέον υποστελεχωμένα νοσοκομεία, έχουν αποχωρήσει ήδη αρκετοί χωρίς να αντικατασταθούν και μάλιστα την ίδια στιγμή αυξάνεται ο αριθμός των νοσηλευομένων».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου