Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Να μην κλείσει η κλινική «Ασκληπιός» στο Ρέθυμνο ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης

Να ληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ώστε να μην κλείσει η κλινική «Ασκληπιός», η οποία έχει δρομολογηθεί έως το τέλος Οκτωβρίου 2011, ζητά με συγκεκριμένη κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης,
ΠΗΓΗ από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Α. Λοβέρδο, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου, τα οποία μάλιστα θα ενταθούν μετά το κλείσιμο του «Ασκληπιού».

Ειδικότερα, στο έγγραφό του ο Βουλευτής αναφέρει ότι «λόγω της παύσης της λειτουργίας της κλινικής «Ασκληπιός», η οποία έχει δρομολογηθεί έως το τέλος Οκτωβρίου 2011 με την απόλυση μεγάλου μέρους του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, ο Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου επισημαίνει ότι έχει δημιουργηθεί μεγάλο κενό στη δευτεροβάθμια περίθαλψη του νομού, κάτι που επιβεβαιώνουν οι συνεργαζόμενοι γιατροί και οι διαχειριστές της Κλινικής».

Επιπλέον, καταγράφει ότι «τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στον χώρο της δευτεροβάθμιας νοσοκομειακής περίθαλψης με τη διακοπή λειτουργίας της μοναδικής ιδιωτικής κλινικής και την επιπλέον επιβάρυνση του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου είναι δεδομένα». Υπογραμμίζει δε ότι «ο μεγάλος αριθμός των ασθενών που εξυπηρετούνται ετησίως στον Παθολογικό, Μαιευτικό Παθολογικό και Χειρουργικό τομέα, η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, η νοσηλεία ασθενών τελικού σταδίου, η κάλυψη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μεγάλου αριθμού επισκεπτών και η πλήρης εργαστηριακή κάλυψη όλων αυτών των τμημάτων δεν είναι δυνατόν να μεταφερθεί στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο, το οποίο σε πολλά τμήματα λειτουργεί σε οριακές συνθήκες».

Αναφέρει επίσης ότι «η διακοπή της λειτουργίας αυτών των τμημάτων και το κενό που δημιουργείται σε επίπεδο Νομού θα θέσει σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή ασθενών, ενώ επιπλέον, γιατροί και προσωπικό με εμπειρία και προσφορά ετών έχουν βρεθεί στην ανεργία». Επιπλέον, σημειώνει ότι «ο Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου, επισημαίνει ότι η πιθανή μακρόχρονη διακοπή λειτουργίας της Κλινικής λόγω των νομικών διαδικασιών ενέχει τον κίνδυνο οριστικής απώλειας της άδειας λειτουργίας της Κλινικής «Ασκληπιός», κάτι που θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην παροχή Υπηρεσιών Υγείας στον Νομό».

Στο πλαίσιο αυτό, ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό εάν προτίθεται να προβεί «στην άρση των κωλυμάτων για την ομαλή συνέχεια στην λειτουργία της κλινικής», καθώς και «με ποια συγκεκριμένα μέσα προτίθεται να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου και ειδικά σε συγκεκριμένες κλινικές, που σήμερα λειτουργούν οριακά»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου