Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Ελλείψεις υλικών και φαρμάκων στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ενάντια στην κυβερνητική πολιτική αποφάσισαν οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του νοσοκομείου Ρεθύμνου, σε κοινή συνέλευση που πραγματοποίησαν. Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσαν καλούν τους Ρεθεμνιώτες σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων σήμερα στις 19.00 το απόγευμα, ενώ τη Δευτέρα προγραμματίζουν κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης του νοσοκομείου
και δωρεάν πρόσβαση των ασθενών στα ιατρεία, χωρίς την καταβολή των πέντε ευρώ. Επίσης, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου επισημαίνουν την έλλειψη υλικών και φαρμάκων.
Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής: «Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του νοσοκομείου χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού μας που οδήγησαν στην κατάρρευση της κυβέρνησης του μνημονίου.

Η δημόσια και δωρεάν υγεία αποτελεί κορυφαίο ανθρώπινο δικαίωμα και θα το υπερασπιστούμε μέχρις εσχάτων. Ένα σωρό υλικά και φάρμακα δεν υπάρχουν στο φαρμακείο του νοσοκομείου. Δεν υπάρχουν συνδετικά 3way, αυτοκόλλητα, καθετήρες, μαχαιρίδια, σύριγγες, σωλήνες αερίων, καθετήρες αναρρόφησης, χαρτοβάμβακο, ράμματα, ηπαρίνη κλασσική και αρκετά φάρμακα. Η διοίκηση της απαξίωσης και της διάλυσης δεν έχει πλέον καμιά νομιμοποίηση να ασκεί κανενός είδους εξουσία στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Μοναδική αξιοπρεπής διέξοδος για τον διοικητή είναι η άμεση παραίτησή του. Αποφασίζουμε: Κατάληψη της διοίκησης και ακύρωση όλων των οικονομικών συναλλαγών που έχουν στόχο την τσέπη του νοσηλευόμενου ασθενή και την καταστροφή των ταμείων. Δωρεάν πρόσβαση των ασθενών στα τακτικά ιατρεία, χωρίς το 5ευρω. Δεν συμπληρώνουμε τα ηλεκτρονικά εξιτήρια. Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του προσχεδίου για τις ειδικότητες και των φραγμών στην εξειδίκευση. Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και των υπερωριών. Απαιτούμε την άμεση στελέχωση του νοσοκομείου σε νοσηλευτικό προσωπικό, πριν καταρρεύσει και η λειτουργία των τμημάτων. Κανένας εργαζόμενος στην εφεδρεία. Κανένα κρεβάτι σε ιδιωτικές εταιρείες. Καλούμε τους ανασφάλιστους και άπορους ασθενείς να απευθύνονται στα συλλογικά μας όργανα, αν τους ζητηθούν χρήματα για εξετάσεις ή νοσήλια. Καλούμε όλους τους φορείς των εργαζομένων-ανέργων και συνταξιούχων σε κοινό αγώνα για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και τη διάσωση των Ασφαλιστικών Ταμείων».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου