Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

25 καινούργια ασθενοφόρα στην Κρήτη

Η εικόνα του τραυματισμένου που μεταφέρεται στην καρότσα φορτηγού ελλείψει ασθενοφόρου δεν τιμά κανένα στην Κρήτη! Το προχθεσινό περιστατικό από την περιοχή της Σητείας έκανε τον γύρο της Ελλάδας και προκάλεσε το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία επισπεύδει τη διαδικασία για την προμήθεια 25 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων για την αντιμετώπιση βασικών αναγκών και μεγάλων ελλείψεων στο ΕΚΑΒ.


Ένα…ασθενοφόρο για την ανατολική εσχατιά της Κρήτης; Και όμως στην περιοχή της Σητείας ένα όχημα εξυπηρετεί το νοσοκομείο της περιοχής, τα ΚΥ κι όλα τα έκτακτα περιστατικά! Το τροχαίο ήταν σοβαρό, κλήθηκε το μοναδικό ασθενοφόρο που είναι στην περιοχή, αλλά εκείνη την ώρα μετέφερε επείγον περιστατικό στον Αγιο Νικόλαο με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να μεταφερθεί στην καρότσα του φορτηγού! Το περιστατικό στη Σητεία ανέδειξε ένα πρόβλημα που έχει όλη η Κρήτη σχεδόν. Με λίγα οχήματα, πολλά χαλασμένα και προβληματικά, με ελλείψεις και στα πληρώματα. Και πρόκειται για μια περιοχή με πολλές ιδιαιτερότητες, κακούς δρόμους, ορεινούς και ημιορεινούς οικισμούς. Στο πλαίσιο αυτό είναι σημαντική κοινωνική-ιατρική η παρέμβαση για την προμήθεια 25 ασθενοφόρων που δρομολογεί η Περιφέρεια και τώρα επισπεύδει.

Ήδη από την Περιφέρεια, ύστερα από συνεννόηση του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και των στελεχών της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής έχει διατυπωθεί πρόταση για την δημοπράτηση του έργου: «Προμήθεια 25 ασθενοφόρων για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Κρήτης» με συνολικό προϋπολογισμό 1.750.000 ευρώ.

«Είναι χρέος μας να είμαστε αρωγοί στον Πολίτη και ιδιαίτερα σε αυτόν που χρήζει άμεσης ιατρικής βοήθειας. Η Περιφέρεια Κρήτης αναγνωρίζει τις ελλείψεις του ΕΚΑΒ στο νησί και συμπαρίσταται στην κάλυψη βασικών αναγκών του και ιδιαίτερα στον τομέα της προμήθειας νέων σύγχρονων ασθενοφόρων, για άμεση παροχή ιατρικής βοήθειας, αλλά και μεταφοράς ασθενών σε Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, προσθέτοντας ότι, δεν νοείται στις ημέρες μας να έχει ανάγκη ο πολίτης και να μην υπάρχουν ασθενοφόρα ή τα υπάρχοντα να είναι χαλασμένα, και να αναγκάζονται συγγενείς ασθενών με πρόσθετο κίνδυνο να τους μεταφέρουν στα νοσοκομεία με αγροτικά και επιβατηγά αυτοκίνητα. Το έργο προμήθειας των 25 ασθενοφόρων έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και έχει προεγκριθεί από την Περιφέρεια. Μάλιστα η Περιφέρεια Κρήτης για την εξέλιξη αυτή ενημέρωσε χθες την ηγεσία του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας στην Αθήνα, ώστε να προχωρήσει άμεσα στη διαδικασία προκήρυξης του σχετικού διαγωνισμού.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου