Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Σε μείωση του αριθμού των Νοσηλευτών ανά βάρδια προσανατολίζεται η διοίκηση του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Ανησυχία για τη λειτουργία του νοσοκομείου
• Μένει με ελάχιστο προσωπικό για ενάμιση μήνα καθώς λήγουν οι συμβάσεις έντεκα ατόμων
• Σε μείωση του αριθμού των ατόμων ανά βάρδια προσανατολίζεται η διοίκηση
Έντονος ειναι ο προβληματισμός και η ανησυχία για τη λειτουργία του νοσοκομείου Ρεθύμνου τον επόμενο μήνα, στις αρχές του οποίου αποχωρούν τα έντεκα άτομα επικουρικού προσωπικού, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν.
Αν και έχουν προβλεφθεί οι προσλήψεις συνολικά είκοσι ατόμων, δεκαπέντε επικουρικού προσωπικού και πέντε με συμβάσεις ορισμένου χρόνου εν τούτοις η τοποθέτησή τους αναμένεται κατά πληροφορίες να γίνει το νωρίτερο στα μέσα με τέλη Μαρτίου, γεγονός που σημαίνει ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού θα «παραλύσει» για ενάμιση περίπου μήνα.
Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει έντονη αναστάτωση στη διοίκηση του νοσοκομείο, η οποία αναζητά τρόπους για να καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί λόγω της έλλειψης προσωπικού, ενώ το πιθανότερο σενάριο ειναι να μειωθούν αναγκαστικά οι βάρδιες των υπάρχοντων νοσηλευτών ή ακόμα στη χειρότερη περίπτωση να μπει και λουκέτο σε κάποιο τμήμα, αφού η αποδυνάμωση δημιουργεί μια κυριολεκτικά ασφυκτική κατάσταση στη λειτουργία του ιδρύματος.
Εν τω μεταξύ το θέμα αυτό θα τεθεί στη διάρκεια της παγκρήτιας σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο Ηράκλειο, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση τόσο για το τι θα γίνει με τις εφημερίες σε επίπεδο Κρήτης μετά και τη μείωση των σχετικών κονδυλίων αλλά και να ενημερωθούν για τυχόν νεότερα σε ότι έχει να κάνει με τους οργανισμούς των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
Χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στα «Ρ.Ν.» ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μοσχοβάκης ανέφερε: «Περιμένουμε με μεγάλη αγωνία να δούμε τι θα γίνει και πως θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε το προσωπικό αυτό το δυνατόν νωρίτερο. Έτσι όπως έχουν τα πράγματα το νοσοκομείο μένει ακάλυπτο για ενάμιση μήνα και δεν ξέρουμε πως θα το καλύψουμε. Μπορώ να μειώσω τις βάρδιες των νοσηλευτών, όμως, αυτό θα έχει αντίκτυπο στη λειτουργία του νοσοκομείου και δεν θέλω να υποβαθμίσω την ποιότητα. Για παράδειγμα στην πρωινή βάρδια ειναι τέσσερα άτομα, το απόγευμα ειναι τρεις και το βράδυ τρεις. Αν φύγουν οι επικουρικοί και δεν τους αντικαταστήσω μέχρι να έρθουν οι νέοι αναγκαστικά θα πρέπει να ‘χω δυο άτομα και στην κάθε βάρδια. Ξέρω ότι γίνονται προσπάθειες από την ΔΥΠΕ αλλά και το υπουργείο για να γίνουν οι προσλήψεις το δυνατόν συντομότερο αλλά πολύ φοβάμαι για το διάστημα που θα μείνουμε χωρίς προσωπικό. Αναγκαστικά θα μειώσουμε τις βάρδιες. Σε όλη τη χώρα μειώθηκαν τα κονδύλια για τις εφημερίες που αυτό αυτόματα σημαίνει ότι θα υπάρξει επιπλέον περικοπή στις εφημερίες. Πρέπει να το συζητήσουμε, να δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε και αυτό το θέμα το οποίο ειναι πολύ σοβαρό».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου