Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Δύο νοσηλεύτριες για 50 ασθενείς!

Με αφορμή το παρακάτω δημοσίευμα για την παροχή "Νοσηλευτικής φροντίδας" από 2 Νοσηλευτές σε 50 ασθενείς στο Νοσοκομείο Βόλου, θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε αν υπάρχει Νοσοκομείο στην Ελληνική επικράτεια που να έχει καλύτερη αναλογία Νοσηλευτών-Νοσηλευομένων.
Είμαστε σίγουροι πως δεν υπάρχει Νοσοκομείο που να προσφέρει καλύτερη αναλογία.
Σε αυτό το σημείο έχει καταντήσει η Νοσηλευτική φροντίδα στα Δημόσια Νοσοκομεία και είμαστε ακόμα στον "καφέ" που να φτάσουμε και στο "γλυκό"....
Σε τέτοια εξαθλίωση και εξουθένωση έχουν οδηγήσει τους Νοσηλευτές και τις Νοσηλεύτριες.
Μας θέλουν τρισυπόστατους!
Και γιατί να μη γίνουμε?
Ένα τσουβάλι ευρώ δεν παίρνουμε?
Νοσηλευτές:Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού!


Αλήθεια συνάδελφοι, στο Νοσοκομείο που εργάζεστε, ποιά είναι η αναλογία Νοσηλευτών - Νοσηλευομένων?
Στις απαντήσεις και τα σχόλια σας αναφέρετε Νοσοκομείο,τμήμα,βάρδια και αναλογία.

Έντονο πρόβλημα με ελλείψεις προσωπικού αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Βόλου ιδίως μετά την αθρόα συνταξιοδότηση δεκάδων εργαζομένων.

Τα περισσότερα κενά καταγράφονται στις τραπεζοκόμες, τους τραυματιοφορείς, τους εργαζομένους στα πλυντήρια, ενώ εξαιτίας των κενών σε νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχουν βραδινές βάρδιες σε μεγάλες κλινικές του Αχιλλοπούλειου, όπου μόνο δύο νοσηλεύτριες καλούνται να εξυπηρετήσουν 50 ή και 60 ασθενείς.
Απογοητευμένοι με τη μη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες του Νοσοκομείου Βόλου είναι οι εργαζόμενοι. Τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Φούλη Τσιώμου πολλοί ήταν οι εργαζόμενοι που συνταξιοδοτήθηκαν, χωρίς ωστόσο να καλυφθούν από μόνιμο προσωπικό οι κενές θέσεις τους.
Φέτος τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα, ενώ όπως επεσήμανε η κ. Τσιώμου υπάρχουν πολλές δυσκολίες και ελλείψεις στο τμήμα των τραπεζοκόμων, των πλυντηρίων και των τραυματιοφορέων.
«Υπήρχαν ήδη ελλείψεις, όμως όταν δεκάδες εργαζόμενοι συνταξιοδοτούνται και οι θέσεις αυτές δεν καλύπτονται, ενώ από την άλλη πλευρά αυξάνονται οι ανάγκες, τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι πολλά. Υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι που δεν έχουν λάβει τα προβλεπόμενα ρεπό τους και παρ' όλα αυτά δίνουν το δικό τους αγώνα για να εξυπηρετήσουν το Νοσοκομείο», σχολίασε η κ. Τσιώμου.
Έντονες όμως ελλείψεις καταγράφονται και στο νοσηλευτικό προσωπικό κι αυτό παρατηρείται κυρίως στις μεγάλες Κλινικές, όπως η Χειρουργική, η Ορθοπαιδική, η Α' Παθολογική αλλά και η Β' Παθολογική.
«Στην απογευματινή βάρδια τους ασθενείς των μεγάλων Κλινικών εξυπηρετούν 2 ή 3 νοσηλεύτριες, ενώ το ίδιο συμβαίνει πολλές φορές και σε βραδινές βάρδιες. Πως μπορούν να δουλέψουν δύο ή τρεις νοσηλεύτριες όταν στην Κλινική υπάρχουν 50 και 60 ασθενείς;», υπογράμμισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου.
Τα προβλήματα των εργαζομένων θα μεταφέρει η κ. Τσιώμου σήμερα στον Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ κ. Τομάρα, ενώ την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συγκέντρωση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου στις 11 το πρωί.
«Στον κ. Τομάρα εκτός των άλλων θα θέσουμε και το ζήτημα της έλλειψης οφθαλμιάτρων. Ο κόσμος δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί και οι δύο γιατροί κάνουν φιλότιμες προσπάθειες να αντεπεξέλθουν στον αυξημένο όγκο δουλειάς. Εμείς θα ενημερώσουμε τον κ. Τομάρα για το ζήτημα και θα του θέσουμε το γεγονός πως όταν άλλα Νοσοκομεία της περιφέρειας χρειάστηκαν τη συνδρομή ιατρών του Νοσοκομείου Βόλου εκείνο την έδωσε. Αυτή τη στιγμή το Νοσοκομείο Βόλου χρειάζεται τη δική τους συνδρομή ιδίως σε μερικές ειδικότητες» ανέφερε η κ. Τσιώμου.

1 σχόλιο:

  1. ...και να σκεφτει κανεις οτι υπαρχουν ανεργοι νοσηλευτες,που περιμενουν να δουλεψουν με συμβασεις της πλακας.
    γινεται χρηση τους για λιγο καιρο και μετα ιδου η εξοδος...
    δε βαριεσαι αδερφε,τσιγαρο πρεφα και καφε...
    γεια μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή