Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Συμβολική κατάληψη του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Σε συμβολική κατάληψη του ταμείου και του λογιστηρίου του Νοσοκομείου της Κέρκυρας θα προχωρήσουν την Τετάρτη οι γιατροί του Νοσοκομείου (ΕΓΕΣΥΚ), εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους για την υποχρηματοδότηση που αντιμετωπίζει το ίδρυμα του νησιού αλλά και για τις απλήρωτες εδώ και πολλούς μήνες εφημερίες τους.


Σύμφωνα με τον Γραμματέα της ΕΓΕΣΥΚ, Νώντα Φαρμάκη, για τουλάχιστον 24 ώρες το Νοσοκομείο και κατ’ επέκταση το υπουργείο Υγείας, δεν θα εισπράξει από τον κόσμο τα πέντε ευρώ, τα οποία καλούνται να καταβάλουν κατά την είσοδό τους οι ασθενείς.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΓΕΣΥΚ

«Το ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ μετά την τελευταία αγωνιστική κινητοποίηση στις 22/5/12 (στάση εργασίας και κατάληψη των γραφείων της διοίκησης) καθώς και μετά την ελάχιστη καταβολή μέρους των δεδουλευμένων εφημεριών, σε συνεδρίαση την 1η/6/12 εκτιμά την κατάσταση στην δημόσια υγεία στο νομό ως εξής:

Η συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου και κέντρων υγείας καθώς και η αδιαφορία των εμπλεκομένων σε όλες τις βαθμίδες διοίκησης, έχει σαν αποτέλεσμα την οριακή από άποψη ασφάλειας, λειτουργία των δομών δημόσιας υγείας στο νομό.

Η έλλειψη υλικών, η συνέχιση της εφημέρευσης με απλήρωτη εργασία, η έλλειψη φαρμακοποιού στο νοσοκομείο, το ελλειμματικό νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, δημιουργούν καθημερινά εμπόδια και δυσλειτουργίες στην παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες και τους επισκέπτες αυτού του τόπου.

Ο άνευ λογικής και επιστημονικής τεκμηρίωσης τρόπος εφημερεύσης που αυθαίρετα επιβάλει η διοίκηση, καθιστά επισφαλή την αντιμετώπιση των οξέων και επειγόντως διακομισθέντων στο νοσοκομείο περιστατικών.

Η ΕΓΕΣΥΚ ήδη έχει προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες, έτσι ώστε για όποια ατυχή συμβάματα που θα οφείλονται στη υποστελέχωση της εφημερίας οι ευθύνες να έχουν ονοματεπώνυμο για να μπορούν και να αποδοθούν.

Συμπαραστεκόμαστε με κάθε τρόπο στην απόφαση των ειδικευομένων και όποιων άλλων γιατρών του νοσοκομείου να εφημερεύουν μόνο όσες εφημερίες πληρώνονται.

Απαιτούμε:

  • Την άμεση και επαρκή χρηματοδότηση του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας.
  • Την άμεση πρόσληψη/ μετάθεση φαρμακοποιού για την εύρυθμη αντιμετώπιση των προβλημάτων νοσηλείας που προκύπτουν από την έλλειψή του.
  • Την άμεση αποπληρωμή των ολόκληρου του ποσού των δεδουλευμένων Ιουλίου - Απριλίου.
Η πολιτική ηγεσία του Υ.Υ.Κ.Α λειτουργώντας αποκλειστικά με εισπρακτικά και λογιστικά κριτήρια, με μοναδικό επίτευγμα τη συνεχή μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης των Ελλήνων πολιτών, κατάντησε τον λαό οικονομικό πειραματόζωο και πρωταθλητή στις αυτοκτονίες , στους ανέργους, στους άστεγους, στους ανασφάλιστους και στις ουρές των συσσιτίων.

Εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου καλούμε όλα τα κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση πάνω σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα και επείγοντα προβλήματα του ευαίσθητου χώρου της υγείας.

Σε συμβολική ένδειξη συμπαράστασης προς τον κερκυραϊκό λαό αποφασίσαμε την κατάληψη του ταμείου - λογιστηρίου του νοσοκομείου, την Τετάρτη 6/6/2012, με σκοπό την απαλλαγή του από όποια οικονομική επιβάρυνση προκειμένου να εξυπηρετηθεί στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου
».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου