Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Στο διαδίκτυο οι λίστες διαθεσιμότητας στο χώρο της Υγείας

Το τέλος της κινητικότητας στο χώρο της Yγείας και την τοποθέτηση όλων των εργαζομένων στις νέες τους θέσεις, ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης, επισκέφθηκε το νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα και τόνισε πως δεν έγινε καμία απόλυση, ενώ είπε πως τα νοσοκομεία που άλλαξαν δομή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους από τη Δευτέρα.
«Η χώρα θα προχωρήσει παρά τη γκρίνια», τόνισε ο υπουργός Υγείας, ενώ πρόσθεσε: «Παρεδώθη από το ΑΣΕΠ η ολοκλήρωση της διαδικασίας, απολύσεις μηδέν, ήδη συνεδριάζει το τριμελές αρμόδιο συμβούλιο για να αρχίσουν -αν όχι από σήμερα το απόγευμα, από αύριο- να εκδίδονται οι διαπιστευτικές πράξεις, κάτι που σημαίνει ότι από την ερχόμενη εβδομάδα επιστρέφουν όλοι στις νέες τους εργασίες».

Ο αντιπρόεδρος των Εργαζομένων του νοσοκομείου "Αγία Βαρβάρα" Μιχάλης Σελέκος τόνισε ότι είναι απαραίτητη η λειτουργία και του νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα αλλά και όλων των νοσοκομείων. «Όχι μόνο δεν περισσεύουν νοσοκομεία αλλά λείπουν κρεβάτια. Να λειτουργήσει πλήρως για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής», πρόσθεσε.

Ηδη οι 
λίστες από το ΑΣΕΠ έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο από το απόγευμα της Παρασκευής.
Επιπλέον, από τη Δευτέρα και σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα νοσοκομεία που άλλαξαν χαρακτήρα θα αρχίσουν να λειτουργούν με τη νέα τους δομή. Ωστόσο, συνεχίζουν να υπάρχουν ενστάσεις από τις τοπικές κοινωνίες για την αλλαγή αυτή.

«Είναι το σχέδιο το οποίο ήδη έχουμε ανακοινώσει, στο νοσοκομείο αυτό θα λειτουργούν η παθολογική κλινική, θα έρθουν τα εξωτερικά ιατρεία του ΕΟΠΥΥ και θα φτιάξουμε την μονάδα των χρονίως πασχόντων. Ούτως ή άλλως τα εργαστήρια λειτουργούν», πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Για συμπληρωματικές προτάσεις των τοπικών Αρχών έκανε λόγο ο δήμαρχος της Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης. «Δεν ξέρω ποιές είναι αποδεκτές και ποιές θα ανακοινώσει ο υπουργός, θα περιμένω να μας καλέσει να το συζητήσουμε. Εμείς θα θέλαμε να εφημερεύει το νοσοκομείο και να υπάρχει χειρουργική κλινική», πρόσθεσε σχετικά.

Πάντως, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου "Αγία Βαρβάρα" υποστηρίζουν ότι εξαιτίας της αλλαγής χαρακτήρα του νοσοκομείου, οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής μένουν ακάλυπτοι κάποιες ημέρες της εβδομάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου